Γνωσιακη-συμπεριφοριστικη προσεγγιση αγχωδων διαταραχων,βοηθαει?
Καλησπερα σε ολους σας!
Εχω διαβασει αρκετα πραγματα γενικα για τη χρηση του συμπεριφοριστικου-γνωσιακου μοντελου στην θεραπεια
γενικευμενης αγχωδους διαταραχης και της διαταραχης πανικου
ομως τιποτα συγκεκριμενο, απλα οτι βοηθαει.
επεσε λοιπον στα χερια μου ενα βιβλιο σχετικα με το αγχος και τον πανικο απο γνωσιακοσυμπεριφοριστικη σκοπια και μου φανηκαν αρκετα ενδιαφερουσες οι θεωριες περι θεραπειας.
θα ηθελα λοιπον να σας ρωτησω αν και αυτη η μεθοδος ειναι χρονοβορα και αν πρεπει να μου παρει ο ψυχολογος ιστορικα και ενα σωρο τετοια πραγματα.οπως καταλαβαινετε δεν εχω την
οικονομικη πολυτελεια να ξοδευω ετσι λεφτα.
αυτο που ψαχνω ειναι μια "αμεση" λυση , οποια και αν ειναι αυτη. δεν θελω να χανω χρονο να μιλαω για το πως νιωθω και να τα υπεραναλυω ολα....θελω κατι απλα που να μου πει πως θα ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ το αγχος και ΟΧΙ ΤΙ μου το προκαλλει.
μπορει να ειναι αφελες αλλα εχω πλεον αποδεχτει οτι το αγχος ειναι κομματι του εαυτου μου και ετσι λειτουργω εγω.
δεν θελω να μαθω γιατι,θελω να μαθω τεχνικες να το διωχνω γιατι δεν μπορω τα ψυχολογικοαναλυσιοτετοια πραγματα και να σας πω την αληθεια ακομα και αν ξερω οτι θα με βοηθησει ο ψυχολογος μου,βαριεμαι......βαριεμαι να καθομαι να μιλαω,βαριεμαι να βγαζω και απο τη μυγα ξιγγι,ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ.
να διευκρινισω οτι δεν ζηταω ενα μαγικο ραβδι που θα τα λυσει ολα αλλα κατι που εστω και σταδιακα θα βλεπω εστω + μια μικρη βελτιωση κατι να με κραταει....
αυτα λοιπον,θα ηθελα αν εχετε εμπειρια σχετικα με αυτη τη μεθοδο να μου πειτε βασει των εμπειριων σας τι πιστευετε....
ευχαριστω!