Escitalopram & your opinion
Γειά σας βρε παιδιά!
Ελπίζω ο νέος Χρόνος να σας βρίσκει όλους καλά και υγιής!
Μιας και παρακολουθώ ανά διαστήματα το forum, θέλω να εκφράσω κάποια πράγματα που περνάω, και να μοιραστείτε και εσείς τη γνώμη και τα βιώματα σας.
Εδώ και περίπου κάποιο χρόνο, αντιμετωπίζω ένα καταιγισμό ψυχοσωματικών... Από ζαλάδα και την αίσθηση ότι θα πέσω, από το γεγονός ότι χασμουριέμαι μονίμως, ότι σφίγγω τα δόντια μου το βράδυ, ότι μου κόβεται η εισπνοή, όταν επικοινωνώ με άλλους ανθρώπους σαν να μπαίνει σε λειτουργία το flight mode και να μην μπορώ να συνδεθώ πραγματικά στη συζήτηση, κοιμάμαι και ξυπνάω μονίμως κουρασμένος, και πρόσφατα διαπίστωσα ότι παίζει λιγάκι και η διάσπαση προσοχής μου... Φοβίες διάφορες δεν ανέχομαι καθόλου τους δυνατούς ήχους, γενικότερα το νευρικό μου σύστημα δεν είναι στα καλύτερα του με αρρωσταίνει.... Τώρα, να πω ότι ψυχοθεραπευτικά δουλεύω τα τελευταία 6 χρόνια αλλά στα συγκεκριμένα νιώθω λίγο αβοήθητος και εξαναγκασμένος στο να συμβιβαστώ με όλα τα παραπάνω κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου και σαν να δίνω μία παράταση συνεχώς γιατί δεν ξέρω πως να πράξω. Από την άλλη, είχα πάει σε μια ψυχίατρο μου είπε πως έχω γενικευμένη αγχώδης διαταραχή και μου έγραψε Escitalopram 10mg για 6 μήνες κάτι που δεν έκανα ποτέ! Σκεφτόμουν πως ένα παιδί 23 χρονών δεν θα πρέπει να εξαρτάται από τέτοιου είδους φάρμακα, ότι θα αλλοιωσουν τη σκέψη μου και τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο, τα συναισθήματα μου και γενικότερα τον πυρήνα μου σαν χαρακτήρας aka brainwash. Το συζητήσαμε με τη ψυχολόγο και είπε πως είναι placebo και επειδή αισθάνομαι έντονα όλα αυτά και μια αίσθηση κατάθλιψης παρότι κοιμάμαι μέσο όρο 9 ώρες, τρώω, δουλεύω, το μυαλό μου δεν σταματάει να προβλέπει το ασυνήθιστο άσχημο γεγονός. Σκέφτομαι σοβαρά λοιπόν να ξεκινήσω τα escitalopram ώστε να μου δώσουν λίγη ωθήσει να προχωρήσω με καλύτερο μυαλό.
Αυτά!