Originally Posted by
Κύκνος
Μιας κι απόψε δεν έχω ύπνο, είπα να μοιραστώ ένα πρόβλημα που με απασχολεί... Δεν ξέρω πως ν' αρχίσω οπότε θα τα γράφω όπως μου βγαίνουν κι ελπίζω να γίνω κατανοητή...
Έχω κάνει την μεγαλύτερη αμαρτία για την χριστιανική θρησκεία και μάλιστα πάνω από μία φορά... Αυτή είναι η απόπειρα αυτοκτονίας... Εδώ και καιρό θέλω να πάω για εξομολόγηση γιατί σκέφτομαι ότι αν μου συμβεί κάτι και πεθάνω (κάποιο ατύχημα για παράδειγμα) δεν θα προλάβω να το εξομολογηθώ και θα βασανίζομαι και στην άλλη ζωή... Όμως κάτι που δεν μπορώ να προσδιορίσω με εμποδίζει, ίσως να είναι ότι η ανάμνηση των απόπειρων με αναστατώνει... Σκέφτομαι πρώτα να το συζητήσω με τον γιατρό στην επόμενη συνεδρία μου μήπως και με βοηθήσει να πάρω κουράγιο και μετά να πάω στον εξομολόγο... Ο κύριος λόγος που άνοιξα αυτό το θέμα είναι μήπως αν το μοιραστώ ξαλαφρώσω λίγο από τις άσχημες σκέψεις... Κάτι που με επιβαρύνει περισσότερο είναι η αυτοκτονία ενός φίλου πριν λίγα χρόνια που στο νεκροταφείο δεν είχε παπά να ψάλλει, μάλλον λόγω της αιτίας που "έφυγε"... Όπως καταλαβαίνετε, όλες αυτές οι σκέψεις με βαραίνουν...
Αν κάποιος χρειάζεται κάποια επεξήγηση σε κάτι, ας με ρωτήσει για την περίπτωση που δεν τα έγραψα καλά...