Δεν νοιώθω καλά. Χρειάζομαι βοήθεια
Καλησπέρα σας, ανοίγω αυτό το θέμα διότι εδώ και χρόνια δεν νοιώθω καλά ψυχολογικά και πάντοτε σκεφτόμουνα να πάω σε έναν ψυχολόγο για να με βοηθήσει όμως πάντα δείλιαζα. Πριν από έναν χρόνο περίπου το πήρα απόφαση ότι δεν πάει άλλο και ότι κάτι πρέπει να κάνω.
Κάθε φορά όμως που έλεγα ότι θα το κάνω με έπιανε μία αναβλητικότητα ότι και αύριο μέρα είναι και πως σήμερα νοιώθω κουρασμένος και διάφορες άλλες δικαιολογίες που έλεγα στον εαυτό μου. Δεν ξέρω εάν αυτή η αναβλητικότητα προερχόταν από την κατάθλιψη ή από τον φόβο του να κάνω κάτι άγνωστο για μένα.
Πριν απο λίγους μήνες πήρα την απόφαση να επικοινωνήσω με ψυχολόγους για τους οποίους διάβασα καλές κριτικές αλλά όλοι μου είπαν ότι δεν έχουν διαθέσιμα ραντεβού αυτήν την περίοδο.
Απογοητέυτηκα και καθυστέρησα αρκετά αλλά τελικά πριν από 1 μήνα με δέχτηκε ένας ψυχοθεραπευτής σε σχετιkά σύντομο χρονικό διάστημα αλλά όταν έκανα την πρώτη μου συνεδρία, μου είπε πως δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις συνεδρίες καθώς ο ίδιος δεν έχει δυνατότητα να γράψει κάποιο φάρμακο (το οποίο μου είπε πως σίγουρα θα χρειαζόμουνα έστω για ένα μικρό διάστημα) και πως θα πρέπει να βρω κάποιον ψυχίατρο και ότι καλο θα ήταν με βάση τα όσα του είπα να κάνω ψυχανάλυση. Αυτός δεν μπορούσε να κάνει ψυχανάλυση.
Η αλήθεια είναι ότι με έριξε αρκετά όλο αυτό και από τότε δεν έχω κάνει κάτι, κυρίως γιατί δεν ήξερα τι διαδικασία να ακολουθήσω όπως επίσης και επειδή ντρεπόμουν να πάω σε κάποιον ψυχίατρο.
Καταλαβαίνω πως στην εποχή μας δεν είναι πια ταμπού τα ψυχικά προβλήματα, ιδιαίτερα μετά την πανδημία αλλά από την άλλη δεν νοιώθω άνετα να πηγαίνω από εδώ και από εκεί και να κλαίγομαι ότι δεν είμαι καλά.
Το μόνο που θέλω είναι απλά να γίνω καλά, να γίνω φυσιολογικός σαν όλους τους άλλους. Να αποκτήσω ξανά διάθεση και θέληση για ζωή.
Δεν θέλω να επεκταθώ στα προβλήματά μου απλά θέλω αν μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες πληροφορίες και συμβουλές για το τι πρέπει να κάνω.
Είδα ότι υπάρχουν κέντρα ψυχικής υγείας αλλά και ιδιώτες γιατροί. Είναι καλό απλά να ψάξω να βρω κάποιον ιδιώτη ψυχίατρο και να κάνω την ίδια διαδικασία ή να αναζητήσω βοήθεια σε κάποιο κέντρο ψυχικής υγείας;
Ζω στην Θεσσαλονίκη. Αν θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές θα το εκτιμούσα πραγματικά.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας