Originally Posted by
Behappy
Γεια σου ioannis2,
Άβυσσος το υποσυνείδητο του ανθρώπου, αν κρίνω και από όνειρα και εφιάλτες που έχω δει και εγώ κατά καιρούς, ευτυχώς έχουν μετριαστει πολύ... Πχ σε αυτά που θυμομουν γιατί ξυπνούσα και ίσως φώναζα κιόλας, συνήθως είναι κάτι φιγούρες, μπορεί άνθρωπος η διάφορα μπαμπουλοειδη όντα από τα οποία αγωνιώ να ξεφύγω. Και να πω ότι βλέπω βίαιες ταινίες η θρίλερ, πια τα έχω σταματήσει, ξέρεις, ειδικά αυτά με κάτι παιδιά φαντάσματα που πετιουνται ξαφνικά από λίμνες η στοιχειωμένα σπίτια και αλλόκοτες φιγούρες από το υπερπέραν. Και δεν είναι ότι φοβάμαι τέτοιες ταινίες, όχι, αν της δω μου φαίνονται ως επί το πλείστον γραφικές... Όμως αν στο υποσυνείδητο καταγράφονται οι εικόνες και βγαίνουν στα όνειρα κατά αυτόν τον τρόπο τρομακτικές? Ποιος ξέρει?Σε διαβεβαιώ ότι οι ταινίες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τα εφιαλτικά όνειρα.
Έτσι και στα όνειρα που βλέπεις εσύ κάποια επεξεργασία γίνεται φαίνεται και αυτό που με τη λογική, στον ξύπνιο, δεν σε απασχολεί, στον ύπνο μετατρέπεται εφιάλτης.Ίσως δηλαδή είναι καταστάσεις που βιώνω στην πραγματικότητα αλλά η σκε΄ψη μου είναι απορροφημένη αλλού και ξυπνάνε στον ύπνο μου. Πάντως όσο και αν φέρνουν δυσφορία κάποια όνειρα, νομίζω είναι και κάτι σαν εκτόνωση από ψυχικές πιέσεις οπότε ας μη δίνουμε πολλή σημασία, για κάποιο λόγο, εκτονώνεται έτσι το νευρικό μας σύστημα.Μακάρι να ναι εκτόνωση, αν και δεν πιστεύω ννα ισχύει αφού όπως είπα επαναλαμβάνονται τα ίδια όνειρα. Ίσως και να ναι βαθιά ριζωμένο κακό που θέλει πλήρη εκτόνωση και πλήρη αποξένωση από κάθε τι στο περιβάλλον μου το ποίο έχει σχεση μ αυτά.
Επίσης νομίζω ότι λειτουργεί ο εγκέφαλος, όσον αφορά τα όνειρα, σαν κομπιούτερ με αρχεία και κατεβάζει συγκεκριμένα αρχεία ξανά και ξανά για κάποιο λόγο, το ίδιο ρεπερτόριο. Το δύσκολο είναι ότι δεν μπορούμε να σβήσουμε τα αρχεία αυτά :DΑυτό το άκουσα κι από ειδικό
Τέλοσπαντων, όσο πιο ήρεμη η ζωή, με στόχο ευχάριστες δραστηριότητες, γεγονότα και πρόσωπα, τόσο μετριάζονται πιστεύω αυτά τα όνειρα.