Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα!
Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη και θα ήθελα αν μπορείτε μια συμβουλή σε περίπτωση που έχει συμβεί σε κάποιον από εσας.Χθες στη γειτονιά μου,ανακάλυψα τυχαία μέσα σε ένα παλιο κτήριο που φαίνεται σαν εγκαταλελειμένο ένα σκυλάκι μεγαλόσωμο.Πήγα κοντά πέρασα το χέρι μου από τη χαραμαδα,ίσα ίσα που έβλεπα τα μάτια του,μύρισε το χέρι μου και το άκουσα να κλαιει.Αμέσως πήρα τηλέφωνο το 10410,την γραμμή που υπάρχει στην αστυνομία για εγκαταλείψεις και κακοποιήσεις ζωων.Ασφαλώς και μου είπαν ότι δίνουν ένα χρονικό περιθώριο 10-15 μέρες μέχρι να πάνε να ελέγξουν το χώρο (δεν περίμενα άλλωστε και κάτι καλύτερο από αυτούς τους γελοίους) και ότι αν κρίνω εγώ ότι είναι κάτι επείγον να απευθυνθώ η ίδια στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου.Σήμερα πέρασα από το ίδιο σημείο και το σκυλάκι είναι ακόμη εκεί,στην ίδια θέση.Είχα στην τσαντα μου,ένα μικρό μπολάκι και ένα μπουκαλι νερό.Προσπάθησα καπως να περάσω το μπολάκι,αυτό απομακρυνθηκε,του έβαλα νερό εκανα πίσω και τότε πλησίασε,ήπιε λίγο νερό αλλά όχι όλο.Προσπάθησα να δω λίγο μέσα,είναι μια αυλή σαν αχουρι,με κάτι παλιοσιδερα μπροστά.Το σκυλάκι έκανε πίσω και είδα ότι υπάρχει μια αυλή πιο μέσα.Έχει ένα τραπέζι στο οποίο υπήρχε πάνω μια γλάστρα με βασιλικό,ο οποίος δεν ήταν ξερός,λογικά κάποιος το ποτίζει.Το σκυλάκι ωστόσο αν και δεν είναι καχεκτικο,δεν το λες ότι είναι καλά καλά.Είναι αρκετά βρωμικο και φαίνεται ταλαιπωρημένο και μάλλον φοβικό αν κρίνω από το γεγονός οτι απομακρύνθηκε μόλις εκανα να βάλω το χέρι μου .Δεν ξέρω τι να κάνω,από τη μια λέω μήπως είναι κάποιου και μπλεχτώ αδίκως από την άλλη όμως αν δεν είναι και το σκυλί υποφέρει,χωρίς νερό και τροφή μέσα σε ενα σάπιο κτήριο; Τι να κάνω;
Οποιοσδήποτε συμβουλή θα ήταν χρήσιμη.
Ευχαριστώ.