Είναι κάτι που πάντα ήθελα να συζητήσω. Το θέμα φίλοι για μενα είναι πονεμένη ιστορία. Δεν ξέρω γιατί πάντα είχα πρόβλημα σε αυτό το θέμα.
Στο σχολείο (δημοτικό με λύκειο) είχα μια κολλητή που την αγαπούσα πολύ. Χωρίς να συμβεί κάποιος τσακωμός χαθήκαμε και εκείνη έφυγε στο εξωτερικό. Είχα επίσης μια παρέα που ήμασταν "φίλοι" αλλά ένιωθα ότι ήμουν ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Μετά έκανα παρέες που χάθηκα και μετά άλλες και άλλες. Έχω δύο θεματάκια θεωρώ. Το πρώτο ότι δεν μαρέσει να βγαίνω έξω και το δεύτερο ότι δεν οδηγώ. Δηλαδή αν τους την βαρέσει να βγούνε για ποτά στην παραλιακή δεν μπορώ να ακολουθήσω. Μαρέσει να πάω σινεμά, θέατρο, καφέ, φαγητό δεν την παλεύω για μπουζούκια, ξεφτιλάδικα όπως τα λένε και ποτά. Απλά δεν περναω καλά, το έκανα μπας και έχω άδικο αλλά δεν μαρέσει. Ούτε δηθενιές μπορώ να μαι όρθιος σε μαγαζί φίσκα στο κολωνάκι και να παριστάνω πως περνάω καλά. Ενώ ξέρω άπειρο κόσμο με τους οποιούς μιλάω, είμαστε μαζί στην δουλειά περνάμε ευχάριστα κανένας δεν έχει περάσει το όριο του να έρθει πιο κοντά μου. Ίσως σηκώνω και εγώ τείχη.
Ο μοναδικός φίλος που έχω είναι ο ξάδερφος μου που ζει στο χωριό και πηγαινοέρχεται σε μια κοντινή πόλη γιατί εκεί δουλεύει είναι καθηγητής. Ήταν πάντα το αδερφάκι που ποτέ δεν είχα. Εκείνος έχει αδέρφια. Είμαστε δεμένοι με την ευρύτερη οικογένεια, οι γονείς μας μιλάνε τηλεφωνικά αρκετά. Η μητέρα μου λέει ότι αυτός είναι πιο αντικοινωνικός και από εμένα. Δεν λέμε πόσο πολύ μιλάμε έχω την άισθηση. Ίσως φανεί περίεργο ότι μιλάμε 1-2 ώρες κάθε βράδυ στο τηλέφωνο. Από το γυμνάσιο μιλάμε φουλ με sms, msn, email ότι τεχνολογία έχει υπάρξει. Από κοντά συναντιόμαστε σπάνια, κάποιες φορές τον χρόνο. Με φώναξε σπίτι του στην Πάτρα να περάσουμε το ΣΚ. Είναι αστείο αυτό που μου συμβαίνει. Όταν κάποιος μου πει να βγουμε πάντα ψάχνω δικαιολογία. Κάτι μέσα μου φοβάμαι ότι θα κουραστεί πολύ. μπορεί να το σκέφτομαι όλη την εβδομάδα και να αγχώνομαι. Έξω από την επιστήμη μου νιώθω ότι δεν είμαι πάντα όσο λειτουργικός θα ήθελα. Και δεν θα ήθελα να ξεκόψω από αυτόν επειδή η βλάβη στον εγκέφαλο δεν μαφήνει και ψάχνω δικαιολογίες. Κοιμήθηκα σπίτι του ήταν ότι πιο ασυνήθιστο έχω κάνει τα τελευταία χρόνια. Και παρότι τον ξέρω τόσο, ντρεπόμουν και λίγο δεν ξέρω γιατί. Προς το παρόν νιώθω πιο άνετα να του μιλάω μέσω τηλεφώνου. Είναι αστείο. Όταν κατέβαινα σαν παιδάκι με τους γονείς μου στο χωριό παίζαμε όλοι μαζί. Και πάλι τον ντρεπόμουν όμως (και τον αδερφό του, ίσως και όλους εκτός από τα ξαδέρφια που ήμασταν και στην Αθήνα).
Ένα κομμάτι μου φοβάται ότι αυτή η επαφή θα χαθεί επειδή πχ θα έχει βρει μια σχέση και δεν θα έχει χρόνο για μενα. Ένα άλλο θα χαρεί αν είναι ευτυχισμένος και αυτό το κομμάτι είναι μεγαλύτερο. Διάλεξα να ασχοληθώ με την επιστήμη μου, την φυσική γιατί είχα κόλημα από μικρός μαζί της μου άρεσε όλη η πληροφορία που είχε να αφομοιώσω, πάντα θα μαρέσει. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ήξερα πως θα μαι μόνος. Ήθελα να κάνω μια δουλειά που να είναι το πάθος μου. Δεν ξέρω γιατί όλα αυτά. Από εξωτερική εμφάνιση έχω αυτοπεποίθηση και είμαι ευχάριστος (θεωρώ στην συναναστροφή). Και όμως δυσκολεύομαι. Απλά έχω ανάγκη να μιλήσω