Quote:
Originally Posted by Thessalonian;1219406
[QUOTE[B
]Συγνωμη αλλα ως παυσιπονο στο χορηγησε ο γιατρος;[/B] Πρωτη φορα το ακουω αυτο... Εγω εφεξορ επαιρνα για χρονια, μετα το σταματησα και ενω νομιζα οτι τελος ολα, μεσα σε δυο χρονια ειχα επανεκκινηση κρισεων πανικου κτλ. και το ξεκινησα εκ νεου. Αυτην την φορα δεν την παταω παλι. Δεν εχει κανενα νοημα να το διακοψω ξανα.
Μπορεις να το πεις και ετσι ...Καποια σεροτονικα χαπια (οχι ολα )δρουν και στην αντιληψη του νευροπαθητικου πονου ενα απο αυτα ειναι το εφεξορ και καποια ακομα που δεν θα τα αναφερουμε για ευνοητους λογους ..
Επειτα ειχα αμεσα συνδενδεμενο την αντιληψη του πονου με τις κρισης πανικου ,αυτη ηταν η πηγη μου οποτε εδρασε και στα δυο εως οτου μαθαινω τις κρισης πανικου και την αγχωδες διαταραχη να τα αντιμετοπιζω με την ορθολογικη σκεψη !
Ειναι κατι που δεν ειχα ιδεα για αυτα τα χαπια και ομως δεν ειναι τυχαιο οτι αυτη η γενια δινεται και σε περιπτωσεις διαχειρισεις μακρονιου πονου ,αν θες μιλα με ενα νευρολογο ΟΧΙ ψυχιατρο (δεν εχουν ιδεα για τον νευροπαθητικο πονο και ειναι η αιτια που ταλαιπωρηθηκα εγω πολυ εξαιτειας τους )και θα καταλαβεις αν θες !
Quote:
Εχω διαβασει εκατο ερευνες για πιθανες παρενεργειες του Εφεξορ... Δεν βρηκα τιποτα ανησυχητικο, μεχρι σημερα. Μεταβολιζεται το φαρμακο χωρις να δημιουργει προβληματα πουθενα. Ειναι κατι αντιστοιχο με το χαπι των υπερτασικων που το παιρνουν για να μειωσουν την πιεση και να την κρατησουν χαμηλα.
Εισαι σιγουρος για αυτο ?????θα ηθελα σε παρακαλω να μου δειξεις την ερευνα που αφορα τους υπερτασικους γιατι με ενδιαφερει ..
Απο προσωπική εμπειρια θα σου πω ,πως σαν υποτασική με το εφεξορ η πιεση μου πλεον ειναι κανονικη και παντα με τα λογια του νευρολογου μου ,το εφεξορ ευθυνετε για αυξηση της αρτηριακης πιεσης γι αυτο και δεν δινετε σε πολυ μεγαλες ηλικιες που εχουν τετοια θεματακια ...εμενα παντω με εσωσε και εδω γιατι σταμτησα να ζαλιζομαι λογο υποτασης ..
Επειτα θα σε απογοητευσω το εφεξορ εχει και αλλες παρενέργειες δυστηχως ...ΑΛΛΑ δεν ειναι απαραιτητες να εμφανιστουν σε ολους ...
π.χ. στην ομαδα που υπηρξα και ηταν αρκετοι με αγωγη, με το το εφεξορ επισημάνθηκε πως ειχαν και διαταραχες στην λιπιντο ορισμενοι ,κυριως αντρες ...σε εμενα ομολογω οχι ,καμια επιρροη και γενικα σε γυναικες δεν εχω τυχει ποτε καμια να αντιμετωπιζει κατι τετοιο...
Quote:
Σε περιπτωσεις Χρονιας και Γενικευμενης Διαταραχης Αγχους, ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα το χρειαστει καποιος ισοβιως. Παιρνω 150 mg ημερησιως, ενω το οριο ειναι, αναλογα με τον ανθρωπο βεβαια, στα 300-375 mg.
Οχι απαραιτητα αυτο καθοριζεται αποκλειστικα απο τον καθενα προσωπικα ..Αλλωστε ουτε οι γιατροι ειβαι σιγουροι εξου και ολο αυτο ειναι πειραματικο στον καθενα ....Εχω ανθρωπους που ειναι στο 75αρι και πηγαινοντας στο 150 εμφανισαν καποια επεισοδια μανιας και ξαναπηγαν στο 75αρι ..
Quote:
Οταν το εκοψα την πρωτη φορα, δεν ειχα καμια παρενεργεια. Το εκοψα τοσο αργα και σταδιακα, που δεν καταλαβα σχεδον τιποτα, μολις μια μερα ζαλης για λιγα και μονο λεπτα. Αυτο ηταν. Ομως, η νοσος ειναι χρόνια και δεν μπορει να θεραπευτει, επομενως αργα ή γρηγορα θα υποτροπιαζα και οταν αυτο συνεβη, το πηρα αποφαση οτι το Εφεξορ το χρειαζομαι ισοβιως. Σημασια εχει η ποιοτητα ζωης. Πλεον μπορω να κανω αγχωτικες εργασιες που ενας νορμαλ ανθρωπος μπορει να μην αντεχε λογω μειωμενης ή μεσου ορου υπομονης. Πραγματικα απορω με τον εαυτο μου, ωρες - ωρες.
to the point !
Ακριβως αυτο ειπα και εγω και αποδεχτηκα το γεγονος οτι εφ ορου ζωης θα το λαμβανω εφοσον δεν ποναω ή τουλαχιστον ποναω καπιιες μερες οπως καθε ενας που εχει ενα προβλημα ασημαντο στη μεση του ..
Σημερα πλεον λεω μονο τι βλακεια εκαναν και το εκοψα και απλα ξαναπερασα δυσκολα μεχρι να ξαναπροσαρμοστω !
Και σε παρακαλω μην πεσεις στην παγιδα να σου φορτωσει καποιος ανεγκεφαλος ενοχες γιατι εισαι στην αγωγη ..Εν ετη 2023 ακομα ειναι ταμμπου για πολλους αυτο και δυστηχως ακομα πολλοι δεν εχουν επισκεφτει ουτε μια φορα ψυχολογο-ψυχιατρο στην ζωη τους να κανουν μια απλη συζητηση για τα θεματα που εχουν ,γιατι ΟΛΟΙ εχουμε πλεον και δυστηχως η αγνοια πολλων εχει σαν αποτελεσμα να οδηγουντε οι κοντινοι τους ανθρωποι σε ψυχολογο βαση της συμπεριφορας τους και οχι οι ιδιοι
Quote:
Αν διακοψει καποιος το Εφεξορ, το κανει διοτι ο ιατρος θελει να δει αν η διαταραχη ηταν παροδικη και οχι χρόνια. Ειναι μια δοκιμη για να καταλαβει ο ασθενης και ο γιατρος, ποσο βαθυ και σοβαρο ειναι το προβλημα. Αν δεν υποτροπιασει ο ασθενης, ειναι επειδη η αγχωδης διαταραχη ηταν τελικα προσωρινη, δηλαδη το προβλημα ηταν μικρο στην πραγματικοτητα.
χμμμ και εδω λιγο θα πω εξαρταται ...το μονο σιγουρο ειναι οτι διακοπτετιαι ΜΟΝΟ οταν εσυ νιωσεις καλα και ετοιμος να διαχειριστεις το γεγονος που σε οδηγησε σε αυτο...ολα απο αυτο εξαρτώνται !