τι πιστευεται οτι ευθυνεται περισσοτερο για τις ψυχικες νοσους?
η κληρονομικοτητα ή το περιβαλλον(οικογενειακο,σχ ολειο κλπ...)?
εγω εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι μαλλον και τα δυο παιζουν ρολο.
Printable View
τι πιστευεται οτι ευθυνεται περισσοτερο για τις ψυχικες νοσους?
η κληρονομικοτητα ή το περιβαλλον(οικογενειακο,σχ ολειο κλπ...)?
εγω εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι μαλλον και τα δυο παιζουν ρολο.
Συνδυασμός και των 2 πιστεύω.
Στην εκδ\'ηλωση κάποιων ψυχικών ασθενιών παίζει πιο πολύ ρόλο η κληρονομικότητα και σε άλλες το περιβάλλον.
Πάντως το θετικό και ελπιδοφόρο είναι πως νομίζω ότι παίζει καθοριστικό ρόλο το περιβάλλον και σ΄αυτό μπορούμε να επέμβουμε.
εχεις απολυτο δικιο φερρο...
δεν υπαρχει αποκρυσταλωμενη αποψη και η μελετη του γεννετικου κωδικα ισως στο μελλον βοηθησει για να καταλαβουμε απολυτα τον μηχανισμο της κληρονομικοτητας η ακομα περισσοτερο , το πως θα μπορουσαμε να περιορισουμε τα αρνητικα χαρακτηριστικα να περνανε μεσω του Ντι Εν Ει στο παιδι....
Ομως το περιβαλλον παιζει καθοριστικο ρολο για την εκδηλωση των οποιων κληρονομικων στοιχειων....
Μπορει δηλαδη ενας ανθρωπος να εει προδιαθεση για ψυχικο νοσημα , αλλα αν το περιβαλλον του ειναι ασφαλες και χαλαρο , αν η νοημοσυνη του ειναι υψηλη και η προσαρμοστικοτητα του αναπτυγμενη για να ξεπερνα χωρις συγκρουσεις τα διαφορα προβληματα , ισως να μην εκδηλωσει ποτε καποιο νοσημα...
Και τα δυο...εμενα ομως με επηρεασε πολυ το περιβαλλον και κυριως η σταση της μητερας μου που απεθυνοταν σε μενα μονο για να ξεσπασει πανω μου αλλιως με απερριπτε και αδιαφορουσε...Για εκδηλωση αγαπης, ουτε λογος...
πιστευω και τα δυο
σε πολλες περιπτωσεις συμβαλλουν
η μαλλον σε ολες
το ποσο ηρεμος συγκροτημενος σταθερος υγειης και χαρουμενος ειναι ενας ανθρωπος εξαρταται τοσο απο ιδιοσυγκρασικους οσο και απο περιβαλλοντικους παραγοντες
αυτο ειναι και καλο και κακο
δηλδη δεν τα ριχνω ολα σε εναν πραγοντα που να φταιει και ξεμπερδευω
βλεπω οτι θελει δουλεια
ετσι ωστε οι ιδιοσυγκρασιακοι πραγοντες που με οδηγουν στην υγεια
να συνναντησουν τους περιβαλλοντικους παραγοντες που με οδηγουν επισης εκει και ολα αυτα να γινουν ενα ωραιο γλυκο!
φιλακια!
Σίγουρα και τα δυο αλλά το πότε και αν εμφανιστούν πιστεύω ότι οφείλεται στο περιβάλλον.
συμφωνω απολυτα μαζι σου γιωτα.
ε η κληρονομικοτικα μας μαρανε αν σε βριζουν απο την ημερα που γεννηιηκες φταιει σιγουρα το ντι εν ει
Quote:
Originally posted by lina
ε η κληρονομικοτικα μας μαρανε αν σε βριζουν απο την ημερα που γεννηιηκες φταιει σιγουρα το ντι εν ει
αχ! σωστη σε βρισκω..φταινε τα γονιδια σου λεεει μετα....
Προσωπικά πιστεύω ότι το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνεις σχετίζεται κατά 90% για την ψυχική μας υγεία.Το άλλο 10% είναιη προδιάθεση που ενεργοποιείται ανάλογα με τις καταστάσεις που ζείς.Οταν έπαθα σπαστική κολίτιδα ήμουν 21 χρόνων και έφτασα στο αμην.Υπήρχε η προδιάθεση απο την μάνα μου αλλά πέρασα τόση μεγάλη στενοχώρια και αυτό που θα συνέβαινε στα 40 συνέβη στα 21.Τα αυτοάνοσα νοσήματα πως παρουσιάζονται;Ως επι το πλείστον μετα απο στενοχώριες μετά απο διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις
αν σε αγαπανε δεν υπαρχει λογος να τρελλαθεις