Παραιτήθηκα και τώρα πάω να τρελαθώ
Για 8 χρόνια το μόνο που έκανα ήταν σπίτι δουλειά και πάλι σπίτι .Παραιτήθηκα χωρίς να βρω τι θα κάνω από εδώ και πέρα… Αλλά πόσο υπομονή κάνω.
Ξεκίνησα χωρίς ένσημο και με το μεροκάματο που υπήρχε τότε για νέους (κάτω από τον βασικό ) μετά από πρακτική που είχα πάει να κάνω , τότε ήταν καλύτερη μέρα της ζωής μου, μετά από ένα χρόνο με έκανε πρόσληψη ( 4 ωρο) και δούλευα 8ωρο και κάποιες ώρες εθελοντικά απο το σπίτι (δεν με υποχρέωναν για να περνάει η ώρα μου) με το ίδιο μεροκάματο ( δεν πληρωνόμουν αργίες και τις μέρες που έπαιρνα ‘’άδεια’’. Ξεκίνησα με καταχώριση προϊόντων και πέρασα, σε παραγγελίες, πωλήσεις, τακτοποίηση αποθήκης, με μια μικρή αύξηση που και πάλι δεν έφτανα στο βασικό μισθό ούτε με 26 μεροκάματα τον μήνα, όσο για τα δώρα κάποια στιγμή μου έβαζε για το 4ωρο (αν περίσσευαν ). Υποτίθεται πως θα έπαιρναν και άλλο άτομο αλλά κανείς δεν άντεχε, ερχόταν και μετά από λίγο έφευγε.
Τώρα, ζήτησα αύξηση να πάρω το κανονικό μεροκάματο, χωρίς να ζητήσω ολόκληρο ένσημο, δώρα κ.α η απάντηση ήταν να περιμένω να αυξηθεί η δουλειά … Τους παράτησα και έφυγα για να με απολύσουν. Με πήραν τηλέφωνο μετά από μερικές μέρες για να μιλήσουμε και όταν τους είπα πως θα παραιτηθώ , ηρέμησαν ζήτησαν μόνο να μην αποκαλύψω τις ‘’παρανομίες’’ για να γλυτώσουν τα πρόστιμα, αποζημιώσεις και να πάω λίγο ακόμη μέχρι να βρουν άτομο, το δέχτηκα, και μετά με πήραν τηλέφωνο να μην πάω...
Έχω πανικοβληθεί , ντρέπομαι να μαθευτεί πως είμαι άνεργος , που θα βρω μια κανονική δουλειά όλο το χρόνο, στέλνω βιογραφικά σε κοντινές περιοχές και περιμένω πάνω από τηλέφωνο μήπως και χτυπήσει… Πώς να πάω να ζήσω σε μεγάλη πόλη , τα ενοίκια είναι απλησίαστα για ένα μισθό , για μετακίνηση με αυτοκίνητο όταν δεν ξέρεις τους δρόμους και δεν βρίσκεις και να παρκάρεις είναι αδύνατη πέρα από το κόστος . Ενοίκιο και συγκοινωνία, πώς να τα συνδυάσεις όταν δεν ξέρεις καθόλου μια περιοχή. Ένα σωρό αγγελίες χωρίς πληροφορίες και άλλες με παράλογες απαιτήσεις , φοβάμαι να πάρω τηλέφωνο , ποιους να εμπιστευτώ, κάποιοι απαιτούν προϋπηρεσία και προσόντα (νέος , κοπέλες ) με λίγα λεφτά ενώ άλλοι τάζουν πολλά και χωρίς προσόντα…