Printable View
όλγα σε διαβάζουμε, γι\' αυτό μπορείς να επικεντρωθείς σε ένα θέμα! :)
δεν έχω ανάλογη εμπειρία αλλά μέχρι να απαντήσει κάποιος άλλος θέλεις να μας γράψεις εσύ για τη δική σου; για το πως το ζεις εσύ;
εχω φοβερο αγχος και για 4 χρονια απο τοτε που μου συνεβησαν κρισεις πανικου αρχισα να πινω.εκανα εξετασεις (καρδιογραφημα λογω ταχυκαρδιας και ολα βγηκαν καλα.ο γιατρος μου συνεστησε αντικαταθλιπτηκα τοτε πριν 4 χπονια αλλα δεν τα πηρα για να το ξεπερασω μονη.σπουδαζα ολα αυτα τα χρονια το αγχος συνεχιζοταν οι κρισεις επισης,παρατησα τα μαθηματα και καθομουν ολη μερα καιεπινα για να μην μοθ ρθει πανικος.εθιστηκα στο αλκοολ.εδω και 1 χρονο επινα και πρωι.εχω γυρισει στο πατρικο μ.ειπα στη μητερα προχθες να παμε σε παθολογο δεν αντεχω αλλο να πινω ολη μερα.ευτιχωσ οι αιματολογικες μου βγηκαν καλες.ετσι ο γιατροςμοθ δωσε αγχολυτικα τα οποια παιρνω.λογω ποτου ειχα και στερητικα.τωρα εχω να πιω 5 μερες και παιρνω χαπια αλλα διαβαπασα οτι οι βενζο δημιουργουν εξαρτηση κ φοβαμαι πολυ συγνωμη αν σας κουρασα αλλα δεν ξερω τι να κανω.και αν θα γινω ποττε καλα
Όλγα γεια σου.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι.Γιατί διάλεξες να αντιμετωίσεις τους πανικούς με το αλκοολ και τη μετέπειτα εξάρτηση με τον παθολόγο?Έχεις 4 χρόνια που δε νιώθεις καλά γιατί δεν το σκέφτεσαι για κάποιον ψυχολόγο ή ψυχίατρο?
Πιστεύω επίσης πως ένας γιατρός θα μπορούσε να σου λύσει και τις όποιες απορίες και ανησυχίες.
ειχα παει και σε ψυχιατρο ο οποιος μου εγραψε 3 διαφορετικα χαπια.δεν ηθελα να ζω με τοσα χαπια.ενα τωρα ο παθολογος μου εδωσε ενα αγχολιτικο και μονο βραδι.:)
Πάντως μην αγχώνεσαι,οι γιατροί ξέρουν καλύτερα άλλωστε το είπες κι εσύ το αλκοόλ είναι η χειρότερη εξάρτηση.
Πάντως αν υποθέσω απ\'τους πανικούς ίσως υπάρχουν βαθύτερα αίτια που δε νιώθεις καλά και δεν αντιμετωπίζονται μόνο με φάρμακα(γνώμη μου).Προσωπικά είμαι πολύ υπέρ της ψυχοθεραπείας.Το έχεις σκεφτεί καθόλου?
όλγα, καλώς ήρθες!έπινα για πολλά χρόνια καθημερινά.κάποια στιγμή άρχισα να πίνω όλη μέρα και να ανακατεύω τα ποτά.έφτασα στο σημείο να λιποθυμάω από το ποτό.κι εγώ το ήθελα για να ηρεμώ.στο μεταξύ είχα νοσηλευτεί και εκεί διαγνώστηκε πως πάσχω από διπολική διαταραχή.έπρεπε λοιπόν να ακολουθήσω φαρμακευτική αγωγή.συνέχιζα να πίνω αρκετά.έκανα κακό στον ευατό μου.εδώ και ένα χρόνο σχεδόν κατάφερα να το κόψω μόνη μου και λέω στον ευατό μου, ούτε σταγόνα γιατί θα πάνε χαμένα όλα.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ/ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΠΕΙ ΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΕΤΙΝ ΑΓΩΓΗ ΠΙΩ ΚΑΙ 2 ΜΠΥΡΕΣ?ΘΕΛΩ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ:(
Καλησπέρα olgaki82 καθώς και όλοι υπόλοιποι. Όσον αφορά το πρόβλημα με το αλκοόλ το είχα και εγώ. Στην αρχή άρχισε επειδή είχε πλάκα, μετά έγινε κάθε Παρασκευή και Σάββατο και χωρίς να το καταλάβουμε έπρεπε να πιούμε για να περάσουμε καλά. Εν συντομία αυτή είναι η ιστορία που η πλειοψηφία των ατόμων γίνονται αλκοολικοί (ψυχολογικά κυρίως). Έτσι για περίπου 3 χρόνια έπινα και το 1/3 αυτού του διαστήματος (απλά μαθηματικά = 1 χρόνος) τον πέρασα μεθυσμένος και με απίστευτα κενά μνήμης να ξυπνάω σε άλλα σπίτια αλλά και σε άλλες πόλεις... Πέρα από αυτά, εκείνο τον καιρό φάνηκαν και τα πρώτα σημάδια της διπολικής διαταραχής που για δύο χρόνια υποτροπίαζε αλλά χωρίς να ξέρω τι είναι διπολική διαταραχή (αυτό είναι άλλη ιστορία). Αυτά για μένα όμως. Σε σένα τώρα. Δεν ξέρω αν συντρέχουν άλλοι ψυχολογικοί λόγοι (π.χ. κατάθλιψη) για αυτό θα υποθέσω ότι έχεις πρόβλημα μόνο με το αλκοόλ. Παρατηρώ ότι για να έχεις φτάσει τόσο χαμηλά όσο λες μάλλον η κατάσταση δεν πάει άλλο είτε από ψυχολογική είτε από παθολογική πλευρά. Πιστεύω ότι η ψυχολογική είναι που πρέπει να πολεμήσεις (γιατί από παθολογικής πλευράς για μια κίρρωση του ήπατος δεν έχεις και πολλά να κάνεις αλλά από ότι διάβασα οι αιματολογικές σου ήταν καλές). Το πρώτο που θα σου πρότεινα θα ήταν να αλλάξεις το περιβάλλον της παρέας σου. Ή να προσπαθήσεις να βγαίνεις με τους τωρινούς φίλους σου πρωί ή απόγευμα αλλά όχι βράδυ ώστε να αναγκάζεις τον εαυτό σου να μην πίνει. Αν δεν έχεις φίλους τότε να προσπαθήσεις να ανοίξεις τον κύκλο γνωριμιών σου από γνωστούς. Κάτι τέτοιο όμως να ξέρεις είναι δύσκολο. Τώρα, όσον αφορά τα αγχολυτικά πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ωφελούν αρκετά. Συνέχισε να παίρνεις για δύο εβδομάδες όπως είπες κι εσύ και μετά πριν τα κόψεις επισκέψου κάποιον γιατρό για να σου πει τι να κάνεις. Πολύ καλό θα σου κάνει να ξυπνάς σχετικά πρωί (10 -11) ώστε να κοιμάσαι και νωρίς επειδή η έλλειψη αλκοόλ σαν ιδέα γίνεται περισσότερο αισθητή το βράδυ. Πιστεύω η αλλαγή περιβάλλοντος και τα αγχολυτικά είναι καλά για αρχή. Το κυριότερο όμως είναι η θέλησή σου να κόψεις από το ποτό κάτι που μάλλον θα σου πάρει πολύ χρόνο. Α, και όταν ξαναπιείς (γιατί μάλλον αργά ή γρήγορα θα γίνει πάλι αυτό) μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου. Απλά προσπάθησε πάλι προσπαθώντας το επόμενο διάστημα που δε θα πιεις να είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Αυτά και ελπίζω να σε βοηθήσουν αυτά που έγραψα.
σε ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια.και εγω απο τη μερια μου αισθανομαι ομορφα που εχοθν περασει 7μερες χωρις να πιω εστω και με τη βοηθεια αγχολυτικων.και αφου με βοηθανε ισως θα πρεπε να βγαλω προς το παρον το φοβο περι εξαρτησης απο ηρεμιστηκα και να βαλω σαν προτεραιοτητα το στοχο μου που ναι η διακοπη του αλκοολ και της αγχωδης διαταραχης.δυσκολο μεν αλλα μπορει κ οχι καταρθωτο.ο χρονος θα δειξει και η δυναμη που εχουμε ολοι
έτσι μπράβο!Quote:
Originally posted by olgaki82
να βαλω σαν προτεραιοτητα το στοχο μου που ναι η διακοπη του αλκοολ και της αγχωδης διαταραχης
η αγχωδη διαταραχη με οδηγησε σε αλκοολισμο.και αυτο γιατι πριν 4 χρονια που παρουσιαστηκανοι κρισεις δεν ακολουθησα τη θερπεια που μου συνεστησε ο γιατρος φοβουμενη την εξαρτηση απο τα χαπια.και ετσι αρχισα για να χαλαρωνω, να μαι ευδιαθετη,να μην εχω ταχικααρδιες,ζαλαδες κ κρισεις πανικου να πινω αφθονο αλκοολ μεχρι που μου γινε φοβερη εξαρτηση.
και ειναι καικατι αλλο οσοι εχουν περασει απο σταδιο αλκοολισμου γνωριζουν τα ψεματα που λεμεγια να καλυφθουμε.εγω εχω πει στους γονεις μου οτι μου μειναν μονο 5 μαθηματα για τη σχολη ενω εχω περασει μονο 4 και το χειροτερο τους ειπα οτι εχω σχεση μεενα παιδι 4 μηνες,επειδη δε με αφηναν να πιω σπιτι και ουτε βραδυ για να μη πιω ,ειπα αυτο το τρομερο ψεμμα για να βγαινω εξω και να μπορω να πινω.και τωρα υποτιθεται οτι πρεπει σε 10 μερες να παω διακοπες με αυτον.τωρα πως θα βρω τι δθναμη να τους πω οτι ολα αυτα τα ειπα λογω αλκοολισμου δεν ξερω.
πως την κατηντησα ετσι τη ζωη μου.πως εφυγε απο τον ελεγχο μου.?
πρώτα από όλα πρέπει να είσαι ειλικρινής πλέον με τον εαυτό σου. αυτόν τον αγώνα τον ξεκινάς για σένα και το χρωστάς σε σένα να τον φτάσεις μέχρι τέρμα. έχεις να πιεις μια βδομάδα. δεν ξέρω τι σχέση έχεις με τους δικούς σου αλλά καλό θα ήταν σε αυτή τη φάση να είσαι ειλικρινής μαζί τους και να ζητήσεις τη βοήθειά τους. αν χρειαστεί να ρίξεις τα μούτρα σου, να τα ρίξεις. προτεραιότητά σου είναι όπως είπες κι εσύ να ξεπεράσεις την εξάρτησή σου και πιστεύω πως οι γονείς σου έχουν να παίξουν καίριο ρόλο σε αυτό μετά τη δική σου θέληση.
α, και πίστεψέ με δεν είσαι η μόνη που έχει χάσει τον έλεγχο της ζωής της. η στιγμή σου είναι τώρα. κράτα με νύχια και με δόντια και θα περάσεις το τέρμα νικήτρια.