burnout μετά από αδικία στη δουλειά - συγκλονισμένος από τη ζωή
Μετά από σκληρή πάλh με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και την κατάθλιψη για πάνω από 20 χρόνια με διάφορες και θεραπείες και φάρμακα -στην ουσία μία ζωή , ξύπνησα και ανέλαβα τη ζωή μου την ευθύνη και τις επιθυμίες μου .
Μεταξύ των ευθυνών και των επιθυμιών της ζωής μου ήταν και η επαγγελματική και οικονομική ανεξαρτησία την οποία με μεγάλο κόπο ανέλαβα πριν 5 χρόνια, στα 33 μου ,με εργασία πάνω στον τομέα σπουδών μου.με μεγάλο αγώνα και ερχόμενος αντιμέτωπος με όλες τις στρεβλώσεις της Ελληνικής εργοδοτικής πραγματικότητας αλλά και με ικανοποίηση για τις επιτυχίες και την εξέλιξη μου έφτασα στο 2021 Όπου με άλλα δύο μέλη ένα μία γυναίκα και έναν άντρα σχηματίσαμε μία ομάδα όπου αναλάβαμε να φέρουμε εις πέρας ένα δύσκολο έργο .
Και οι τρεις όμως αντιλαμβανόμασταν ότι τα λεφτά στα οποία συμφωνήσαμε ήταν λίγα αλλά συμφωνήσαμε Γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή- η σύμβαση και ο λόγος που δώσαμε με την προϊσταμένη ήταν για 12 μήνες-το έργο όμως χωρίς δική μας ευθύνη ξεπέρασε τους 16 μήνες.
Αφού λοιπόν υπήρχαν παράπονα στην ομάδα αποφάσισα να βγω μπροστά και να διεκδικήσω τα χρήματα τα οποία ήταν δίκαιο να πάρουμε και συγκρούστηκα με την προϊσταμένη.
Αν και είχα δίκιο σ' αυτά που είπα, φάνηκα ο κακός στην υπόθεση-μιας και οι άλλοι δεν με υποστήριξαν-,
Μάλιστα με είπε και αχάριστο και διάφορους άλλους χαρακτηρισμούς.βέβαια Κατάλαβε το λάθος της και μου ζήτησε συγνώμη. πάντως δεν μου είπε ότι έκανε κάποιες κινήσεις για να διορθωθεί η οικονομική αδικία που υπήρχε.
Στο έργο που αναλάβαμε εγώ ήμουν ο καλύτερος και κάλυπτα τα μέλη της ομάδας σε κάθε επίπεδο.
Τελικά με τη λήξη της σύμβασης Εγώ ψάχνω για άλλη δουλειά και βρίσκω γρήγορα.5 μέρες μετά αφότου ανακοίνωσα στην προισταμενη ότι βρήκα δουλειά μου ανακοινώνει ότι τελικά υπάρχει πρόθεση επόμενη σύμβαση για μας και ότι τα άλλα δύο μέλη θα υπογράψουν.!!
Από δω ξεκινάει μία καινούργια αναπάντεχη πάλη μου με βαρύ επεισόδιο κατάθλιψης η οποία κοντεύει τους 6 μήνες.
Στο σημείο αυτό βρίσκομαι εγκλωβισμένος μεταξύ δύο εργασιών και στα γρανάζια του αυστηρού υπερεγώ μου- από τη μία αισθάνομαι αδικημένος που δεν έγιναν γνωστοί σε μένα οι όροι της καινούργιας σύμβασης-που ήταν Σαφώς πολύ πολύ καλύτεροι- και από την άλλη έχω δώσει ήδη το λόγο μου(τον οποίο Θεωρώ πολύ σημαντικό σχεδόν ιερό) στο καινούριο εργοδότη μου .
σαν να έχει περάσει δηλαδή ένα Δίλημμα το οποίο δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο πήρα τη σωστή απόφαση.
έμπλεξα σε ένα μεγάλο μπέρδεμα δηλαδή το οποίο δεν το περίμενα
από τότε ξεκινούν τα σωματικά συμπτώματα :δεν τρώω ενώ πεινάω δεν πίνω νερό ενώ διψάω δεν κοιμάμαι ενώ νυστάζω
αισθάνομαι οργή και θυμό απέναντι στα άλλα μέλη της ομάδας στα οποία Μέχρι τότε είχα δώσει την ψυχή μου
Και ενώ εγώ έδωσα τη ζωή μου αυτοι συνέχισαν χωρίς εμένα πάνω στη δουλειά που εγώ έδωσα την ψυχή μου
αισθάνθηκα προδομένος
Η ταραχή μου πλέον ήταν μόνιμη και οι αρρυθμίες εμφανίστηκαν
Το προσωπικό ψυχολογικό μου δράμα συνεχίζεται:η καινούργια δουλειά δεν μου αρέσει έχω μόνιμα κατάθλιψη και δεν αποδίδω όσο θέλω ,και το μυαλό μου είναι συνεχώς στη μαχαιριά που έφαγα--- μετά από τρεις μήνες η κατάσταση γίνεται αφόρητη : θυμάμαι ότι η προϊσταμένη μου είχε πει "αν δεν ς αρέσει σε τέσσερις μήνες Γύρνα πίσω
" --παιρνω την απόφαση και γυρνάω στην παλιά μου εργασία -με το ίδιο αντικείμενο που αγαπούσα αλλά με διαφορετική συνεργάτη.
Πλέον περιμένω να πάω στην καινούργια μου δουλειά έχω κάποιες υποχρεώσεις από την ενδιάμεση δουλειά -τις οποίες δυσκολεύομαι να φέρω εις πέρας λόγω της ΜΟΝΙΜΗΣ κατάθλιψης-
ενώ είμαι κατά των φαρμάκων είμαι έτοιμος να πάρω οποιοδήποτε φάρμακο και έχω πάει σε ψυχίατρο
συγκλονΊστικα βαθιά από την ίδια τη ζωή και την αλληλουχία του χρόνου και πως ο χρόνος παίζει παράξενα παιχνίδια
το θεμα μου είναι ότι δεν μπορώ να νοηματοδοτησω την περιπέτεια που πέρασα
είμαι νεκρός και θέλω τη ζωντάνια μου πίσω!
Θα θελα να ακούσω τη γνώμη σας για την ιστορία μου και να μου πείτε μία γνώμη για το πώς θα ξεπεράσω το άγχος μου και την αμηχανία μου τώρα που θα επιστρέψω την προηγούμενη μου δουλειά .
ευχαριστώ ειλικρινά όποιον έχει την ενσυναίσθηση να καταλάβει τη θέση μου και να νιώσει τη δυσκολία μου