Δεν ξερω που να το ενταξω . Ψυχωση η ψευδαισθηση
Καλησπερα σε ολους και συγνωμη για το προχωρημενο της ωρας .
Το τελευταιο χρονικα γεγονος που μου συνεβη , καθως κοιτουσα την ιστορικο της αυλης συνταγογραφησης επεσε το ματι μου στο γραμμα και το νουμερο της διαγνωσης . Ο ψυχιατρος με διεγνωσε ( ιανουαρης 19) με F28 δλδ αλλες ψυχωσικες παθησεις , παραληρηματικα επεισοδια , καταθλιπτικα επεισοδια , απο ψευδαισθησεις . Στο ψυχιατρειο στο εξιτηριο ( απριλης 21 ανεγραφε F38 δλδ συναισθηματικες διαταραχες .)
Με αρεσει να τοποθετω τα γεγονοτα στη σειρα .
Ας αρχισω λοιπον .
Η μητερα μου προτου παντρευτει επισκεφτοταν νευροψυχιατρο .Ειμαστε δυο αδερφια , αγορια . Ο αδερφος ειναι 19,5 μηνες μεγαλυτερος απο μενα . Δεν ηταν 3 μηνων οταν νοσησε απο ιογενης μηνιγγιτιδα . ( Εχει βαρηκοια πιθανον και στα δυο ωτα . ) . Απο οσο γνωριζω η ψυχολογικη της κατασταση επιδεινωθηκε απο τη γεννα του αδερφου μου και επειτα συν το γεγονος οτι δεν αναγνωρισε τα συμπτωματα της νοσου στο βρεφος της . Αγνωστη παραμενει η απαντηση στο ερωτημα αν η φαρμακευτικη αγωγη ξεκινησε πριν τη συλληψη μου . Οπως επισης και η μια αποβολη που ειχε ηταν αναμεσα ή μετα τις δυο γεννες των ζωντανων εως και τουτη στιγμη αγοριων της . Τελος παντων ηρθα στον κοσμο με ενα ασταματητο σε ενταση κλαμα και μπλαβι απο το ζορι . Αυτα τα λογια χρησιμοποιησε οταν μου διηγηθηκε τη γεννηση μου μετα απο χρονια ο παππους μου . Αργησα να περπατησω λιγο πανω απο 1,5 ετους , αλλα λογιζομουν για 3 μωρα . Ειχα απιστευτη ενεργεια , απιστευτα νευρα , απιστευτη γκρινια και σνιρι ( τσαγανο ) . Ο αδερφος μου λογω της μηνιγγιτιδας ηταν ησυχος , φανερα αδυναμος και μοναχικος . Για να δοκιμασει τις δυναμεις του αδερφου μου ο πατερας μου μας εβαζε και μαλωναμε και ο αδερφος μου δεν μπορουσε να βαλει κατω ακομα και οταν ο πατερας μου κρατουσε το ενα μου ποδι . Νομιζω τοτε ληφθηκε η αποφαση απο τους γονεις μου , που με καταδικασε . Δεν θα του χαλουσαν χατηρι σχεδον ποτε . Αν εγω και ο αδερφος μου ζητησαμε την ιδια ποσοτητα υλικων αγαθων ( 10 ο καθενας ) , ο αδερφος μου επαιρνε τα 8 και εγω τα 2 .
Ο αδερφος μου ηταν μεθοδικος μαθητης και αρεστος στους δασκαλους . Εγω ημουν το ακρως αντιθετο . Επαναστατης , ζωηρος και αντιεξουσιαστης . Και βαθια αδικημενος .
(Μου συνεβησαν καποια γεγονοτα που ουδεμια σχεση εχουν με την αδικια . Δε θα ηθελα να αναφερθω σε αυτα , διοτι η θυμηση τους να μου προκαλεσουν ενα εντονο καταθλιπτικο επεισοδιο) . Σε ολη τη διαρκεια του γυμνασιου και του λυκειου ειχα την αισθηση οτι δεν ανηκα πουθενα . Ανεπτυξα μια πεποιθηση οτι οι συνομιληκοι μου ηταν πιθηκοι . Δεν μπορουσα να συζητησω τιποτα μαζι τους , εκανα παρεα μαζι τους αλλα δεν ημουν παρων σχεδον ποτε . Και ετσι κατεφυγα σε εγκυκλοπαιδιες γεωγραφιας , αστυνομικα μυθιστορηματα και στους αριθμους . Τοτε αρχισαν τα ξενυχτια και οι αυπνιες . Δεν ξερω γιατι αποφασισα να προσθεσω τριτο δυσλειτουργικο περιβαλλον στη ζωη μου . ( Σπιτικο , σχολικο και συνδεσμικο( φιλαθλων ) .
Αγαπησα μια κοπελα , εμεινα στην ιδια ταξη , καθησαμε στο ιδιο θρανιο και ποτε δεν την εξεφρασα τα συναισθηματα μου . Παραλληλα γνωρισα και ενα συνομηλικο μου με απιστευτη προσωπικοτητα και ωριμοτητα . Γιναμε αχωριστοι γιατι καταλαβε οτι οσο ξυλο και να μου δινε δε θα λυγιζα . Εκτιμουσε το χαρακτηρα μου . Ειχαμε αναστατωσει με τα καμωματα μας τα λαδαδικα και τη Χαλκιδικη . Ηιμασταν περαν και πασης αμφιβολιας γνησιοι . Δεν υποκρινομασταν ποτε . Ημασταν γλεντζεδες που δεν τους ενοιαζε τα ποσα χρηματα ειχαν στη τσεπη τους , αλλα πως θα περασουμε ομορφα . Το ενα βραδυ μας πεταγανε εξω οι μπραβοι τρωγοντας κατι ψιλες , και το επομενο μας κερνουσαν ποτα . Αφηναμε παντα πουρμπουαρ απο τον παρκαδορο μεχρι και το μαιτρ και η αντιμετωπιση ηταν βασιλικη . Ζουσαμε τη ζωη μας στο επακρο . Ο καλυτερος χρονος της ζωης μου .Στον κολλητο μου αρεσαν πολυ οι γυναικες , ηξερε πως να τις ριχνει , εγω απλως καθομουνα στο τραπεζι πινωντας και χορευοντας αγκαζε με τον αερα στην πλειονοτητα των φορων . Επρεπε να υπηρετησει στο στρατο ( ιουλιο 98 )και οι δρομοι μας χωρισαν προσωρινα .
Το ριξα στην δουλεια ( ντελιβερι ) και η δυσλειτουργια μου εμφανιστηκε με ενα ακραιο εθισμο στο τζογο ( φρουτακια ) . Εφθασα να βρισκομαι στη σελα του σκουτερ μου κοντα στις 90 ωρες/ βδομαδα . Δουλεψα και σε 3 μαγαζια ταυτοχρονως για 4 μηνες περιπου . Συστηθηκα στους αστυνομικους λογω της παραβατικοτητας μου , μεχρι να καταλαβουν οτι δεν επαιρνα απο λογια και κλησεις . Τοτε δεν υπηρχε υπηρχαν κινητα με εφαρμογες και πολλοι συναδελφοι και ταξιτζηδες λοξοκοιταζαν το δρομο μπας και με μπανισουν ρωτωντας με πως θα πανε ακριβως στο προορισμο τους . Οι αστυνομικοι με βγαλαν παρατσουκλι " ο σιδεροφονιας " και οι συναδερφοι "ο διμετρος κινητος χαρτης" . Δυο η τρεις περιπτωσεις ενοικοι οικοδομων που παρεδιδα παραγγελιες στην ιδια ή στις κολλητες οικοδομες
εξεφρασαν παραπονα στις διευθυνσεις οτι τους παρακολουθω . Ποτε κανενας πελατης δε παραπονεθηκε για τη υπηρεσια που του προσεφερα . Τους κερδιζα με το χαμογελο , τα καλαμπουρια και η ανταμοιβη μου σε μπουρμπουαρ κατεληξε να ειναι λιγο πιο κατω απο μεροκαματο . Ειχα κολλησει 9 φυλλα α4 φτιαχνοντας χαρτη της Ανατολικης Θεσσαλονικης χωρις την Καλαμαρια γραφωντας με κοκκινο στυλο ποσο διαρκουσε το κοκκινο φαναρι και με πρασινο στυλο ποσο το πρασινο για ολους τους κεντρικους δρομους . Με αυτο το χαρτη μελετωντας τον μηδενισα τις πιθανοτητες να τρακαρω επειτα απο ενα κοκκινο φαναρι . Ειχε πολλα στραβα η ροη της φωτεινης σηματοδοτησης αλλα δεν ηθελα να ασχοληθω περαιτερω . Προτου παρουσιαστω στο στρατο (μαρτιος 2000) εργασθηκα για 15 μηνες και την οικονομικη ζημια απο το τζογο την εκτιμω γυρω στα 4-4,5 εκατομμυρια δραχμες .
Στη Θηβα οταν παρουσιαστηκα ειχα ενα λιποθυμικο επεισοδιο εν ωρα υπηρεσιας ( λογω γαστρεντεριτιδος που ειχε ιαθει ) . Για 50-55 ωρες κοιμηθηκα . Οταν ξυπνησα βρισκομουν σε ενα θαλαμο του 401 ΣΝ με 4 ορους να κρεμονται πανω απο το κεφαλι μου . Με επισκεφθηκαν πολλοι γιατροι , με καλωδιοσανε , με παιρναν αιμα και μου κανανε παρα πολλες επαναληπτικες ερωτησεις που δεν μπορουσα να απαντησω στις περισσοτερες Η παραμονη μου στο νοσοκομειο διηρκησε 5 ή 6 μερες .Προτου μου δωσουν εξιτηριο ενας γιατρος μου συνεστησε να κανω συχνα γενικες αιματος και ουρων για το υπολοιπο της ζωης μου . Η διαγνωση ηταν αφυδατωση που προκληθηκε απο την ιογενη γαστρεντεριτιδα . Μολις γυρισα στη μοναδα ενιωθα οπως οταν ημουν 3 χρονων απο δυναμεις και το μυαλο μου ηταν καπως διαφορετικο προς το καλυτερο . Κατα τη διαρκεια της θητειας μου συνεβησαν τεσσερα γεγονοτα . Ο θανατος της γιαγιας μου , κατηγορια διακινησης ναρκωτικων με μια προχειρη ΕΔΕ ( αθωωση λογω πληρους απουσιας αποδειξεων ) , ο θανατος του παππου μου και η πρωτη επαφη μου με ψυχιατρο , η πωληση ενος χωραφιου . Δεν παρεστη στη κηδεια της γιαγιας μου , εγινα ψυχολογικο ρακος με τις ανυποστατες κατηγοριες , δεν ειδα τον παππου ζωντανο και κερασακι στη τουρτα δεν πηρα χρηματα απο την πωληση του χωραφιου . Ο αδερφος μου πηρε περιπου το 60 % για μεταπτυχιακες σπουδες και τα υπολοιπα πηγαν σε χρεη και ανακαινηση σπιτιου . Επρεπε να φυγω απο το σπιτι , αλλα η μητερα μου μολις εχασε και τους δυο γονεις της . Και ετσι παρεμεινα .
Ο πατερας μου ειχε βγει στη συνταξη και τα καλοκαιρια τα περνουσα στο πατρικο της μητερας μου στο χωριο . Δεν τον εβλεπα πολυ και με χαροποιουσε η απουσια του . Βοηθουσα τη μητερα μου στις δουλειες αλλα στη ψυχολογικη στηριξη την απεφευγα . Οσο βρισκομουν στο στρατο ειχα παραχωρησει το μηχανακι μου δια να εργασθει για ενα εξαιρετικο παιδι που τον ενιωθα φιλο και το ειχα αφεντικο. Αργησα να βρω δουλεια , με εκαιγε γιατι δε με ρωτησαν αν χρειαζομουν χρηματα για να αρχισω το οτιδηποτε . Ισως ειχα την ψευδαισθηση οτι η δυσλειτουργια της οικογενεια μου να οφειλοταν στη δικια μου εικονα . Μου βρηκε ενα φιλος παλι ντιλιβερι σε μια αλυσιδα , μια μερα εκανα του κεφαλιου μου , αργησα να ξυπνησω , κρεμωντας το μαγαζι για 1 ωρα χωρις διανομεα . Και ετσι δεν ανανεωθηκε η 2μηνη συμβαση προδιδοντας την εμπιστοσυνη που μου επεδειξε ο φιλος , χανωντας τη πρωτη δουλεια με ασφαλιση και δωρα . Εκοψα τα φρουτακια και εθιστηκα σε πολυωρες παραμονες σε ιντερνετ καφε . Μια δουλευα μια δε δουλευα . Κατι με ετρωγε μεσα μου κατι αδιευκρινιστο και θολο .
Με το κολλητο μου αραιωσαμε ακομη περισσοτερο , ειχε σταθερη δουλεια και μια νεα σχεση . Οταν συναντιομασταν κατι ηθελε να μου πει , κατι για τη κριση μου και μου προτεινε να δουλεψω στη επιχειρηση που εργαζοταν . Εμαθα τους κωδικους των προιοντων σε 1 μηνα αλλα τα λεφτα ηταν ελαχιστα . Υπηρχε ρουφιανια και το αφεντικο με καλεσε στο γραφειο του για να μου ανακοινωσει την αποφαση του να μην με προσλαβει επ αοριστου . Αραιωσαμε ακομη περισσοτερο , πλεον και στο τηλεφωνο .
Κατι με ετρωγε και με βασανιζε τρομερα , πλεον . Ηταν κοντα . Και εγινε . Απο εκεινη τη πραξη αρχισαν οι ψυχωσεις μου .
Ο αδερφος μου κατηγγειλε το τεως αφεντικο του ( απο τη δικια μου γνωριμια ) και πηρα καποια χρηματα . Το αφεντικο πιστεψε οτι εγω εβαλα λογια στο στομα του αδερφου μου και τερματιστηκε η φιλια μου και η παρεα μου μαζι του . Ειχα χασει ενα αδερφο επειδη ο πραγματικος μου αδερφος με προδωσε χωρις να με ρωτησει . Μπορει να ειχε ολα τα δικια του κοσμου αλλα εγω του βρηκα και το μεσο και το χωρο εργασιας .