υπαρχει τετια διαταραχη?
ειδα κατι σχετικα σε μια ταινια και σκευτομαι μηπως πασχω απο αυτο.γιατι οσο μεγαλονω αρχηζω να μοιαζω ολο και περισσοτερο μικροτερη ειναι φυσιολογικο αυτο?σαν τον μπετζαμιν μπατον ενα πραγμα χχχααχ
Printable View
υπαρχει τετια διαταραχη?
ειδα κατι σχετικα σε μια ταινια και σκευτομαι μηπως πασχω απο αυτο.γιατι οσο μεγαλονω αρχηζω να μοιαζω ολο και περισσοτερο μικροτερη ειναι φυσιολογικο αυτο?σαν τον μπετζαμιν μπατον ενα πραγμα χχχααχ
μηπως εννοείς
Υποθυρεοειδισμό?
ναι εχω ενα ελαφρι υποθυρεοειδισμο αλλα τι κανει αυτο?ειναι κακο?
Σου παραθέτω κάτι που βρήκα στο ίντερνετ (http://career.duth.gr/cms/?q=node/33121)
Άρα μάλλον δεν πρέπει να ανησυχείς και ιδιαίτερα :). Από εκεί και πέρα φαντάζομαι ο γιατρός σου θα σου έχει πει αν πρέπει να πάρεις κάποια χάπια ή όχι, ώστε να επανέλθουν οι ορμόνες στα φυσιολογικά επίπεδαQuote:
Ζουν πολύ όσοι έχουν υποθυρεοειδισμό
Στη βάση της διαπίστωσης ότι ο αργός μεταβολισμός των ελεφάντων είναι ο λόγος για τον οποίο ζουν πολύ, επιστήμονες από τη Νέα Υόρκη εκτιμούν ότι ο υποθυρεοειδισμός, η χαμηλή δηλαδή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ίσως αποτελεί στοιχείο μακροβιότητας. Και χαριτολογώντας χαρακτηρίζουν «ελέφαντες» τα άτομα με υποθυρεοειδισμό (κάτι που εκφράζεται με υψηλές τιμές της θυρεοτρόπου ορμόνης TSH). Ο δρ Μάρτιν Σερκς στο Ιατρικό Κέντρο Μοντεφιόρε και την Ιατρική Σχολή Albert Einstein της Νέας Υόρκης μελέτησε εκατοντάδες άτομα και μιλώντας σε συνέδριο της Ενδοκρινολογικής Εταιρίας αποφάνθηκε: «Εάν είσαι ηλικιωμένος με υψηλή TSH, είσαι σε καλό δρόμο για να φθάσεις στα βαθιά γεράματα».
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 17-06-2009
αυτο ειναι καλο βρε!δεν πρεπει να σε ανησυχει!Quote:
Originally posted by panikoula
υπαρχει τετια διαταραχη?
εγω που ειμαι 35,οταν μου λενε οτι μοιαζω 25,μονο που δεν τους φιλαω απο τη χαρα μου:P
εδω με ρωτανε τιταξη παω ,μεχρι και 16 με κανουνε.αχαχα.
καλη φαση.:P
να χαιρεσαι για αυτο!
ναι μαρεσει δεν το κρυβω,
Πανικούλα μήπως εννοείς hashimoto; θυρεοειδίτιδα που καταλήγει σε υποθυρεοδισμό.
δεν ξερω ετσι το εγραφε στην ταινια.πελαρ αυτο το λινκ μ βγαζει οταν το ψαχνω και εγω χεχε