ΓΑΔ θεραπεία με χαμηλή οικονομική δυνατότητα
Καλησπέρα,
Είμαι 41 και αν και πάντα ήμουν αγχώδης χαρακτήρας τα τελευταία 5-6 χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει. Υπερβολικό άγχος για τα πάντα, καταστροφολογια, ψυχοσωματικά, γενικά όλο το πακέτο. Πριν 1,5 χρόνο αποφάσισα να κάνω το βήμα και να δω έναν ψυχίατρο. Ο γιατρός με διέγνωσε με ΓΑΔ και μου έγραψε το σεροξατ. Γενικά δεν είχα διαβάσει και τα καλύτερα για αυτό το φάρμακο, αλλά ο γιατρός ξέρει καλύτερα. Το σεροξατ το πήρα για 4 μήνες χωρίς να δω την παραμικρή διαφορά. Ο ψυχίατρος βέβαια μου είχε πει ότι ίσως χρειαστεί ψάξιμο για να βρούμε το ιδανικό φάρμακο. Επίσης μου πρότεινε να επισκεφθώ κι έναν ψυχοθεραπευτή για να δοκιμάσω cbt κτλ.
Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Βγάζω έναν μισθό με το ζόρι οπότε μου είναι πρακτικά αδύνατο να δίνω 50-60 ευρώ για επισκέψεις τόσο σε ψυχίατρο πόσο μάλλον για ψυχοθεραπεία που φαντάζομαι θέλει πάμπολλες συνεδρίες. Ακόμα και αυτές τις τέσσερις φορές που πήγα στον ψυχίατρο με πόνεσαν πολύ τα 200 ευρώ δεδομένου ότι απλά δεν μου περισσεύουν.
Δυστυχώς αρχίζω να πιστεύω ότι μάλλον δεν θα γιατρεύω ποτέ από αυτόν τον εφιάλτη γιατί απλά η οικονομική μου δυνατότητα δεν το επιτρέπει. Υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα;