Originally Posted by
dust_in_the_wind
Καλημέρα σας. Είμαι καινούρια εδώ και κάνω κάποιες σκέψεις γύρω από τη σχέση με έναν ψυχωτικό άνθρωπο. Γνώρισα έναν κάποιον,ο οποίος είναι ο ορισμός του ερωτεύσιμου άντρα. Γλυκός,τρυφερός,δοτικός,δε� �χνει εξ'αρχής πόσο θέλει να με προσέχει,μιλάει κάνοντας όνειρα για μια φυσιολογική σχέση. Μπορείς λοιπόν να έχεις φυσιολογική σχέση με κάποιον ψυχωτικό άνθρωπο; Μου μίλησε από τις πρώτες μέρες ανοιχτά για το επεισόδιο που του συνέβη πίσω στα 17(είναι 35 πλέον). Φοβισμένος να μου εξηγήσει,γιατί όπως είπε όταν οι γυναίκες ακούν για ψύχωση,εξαφανίζονται. Ίσως τον παρακίνησε το γεγονός ότι έχω σπουδές στην ψυχολογία. Λοιπόν,θέλω να πω ότι αν δεν μου το έλεγε,δεν θα καταλάβαινα ότι πάσχει από τέτοιου είδους πάθηση. Θα έλεγα ότι έχω γνωρίσει αλήθεια επικίνδυνους και περίεργους ανθρώπους χωρίς βεβαίωση ψυχιατρικής νόσου. Δεν ξέρω αν πάσχει από σχιζοφρένεια. Μου το ανέφερε ως ψύχωση(άκουγε φωνές και ένιωθε απειλή). Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Θέλω να είμαι μαζί του,αλλά θα μπορέσω; Δεν ξέρω καν αν έχω εγώ τη δύναμη,καθώς ως χαρακτήρας δεν νιώθω δυνατή. Μήπως αυτό είναι καταστροφικό; Ο ίδιος παίρνει ακόμα φάρμακα και από ότι μου είπε παίρνει επίδομα αναπηρίας,αλλά αναζητά και δουλειά. Βλέπω ότι έχει όρεξη να ζήσει,γελάει δυνατά,μου λέει ότι είναι ερωτευμένος,ότι θέλει να κάνουμε έρωτα όλη μέρα,λατρεύει τον σκύλο του,τη φύση,τα ταξίδια. Δεν ξέρω αν θα καταλάβαινα ποτέ την ασθένεια αν δεν μου το έλεγε. Τώρα όμως που ξέρω,τι κάνω; Και κυρίως,αυτό που δεν ξέρω είναι αν ένας ψυχωτικός άνθρωπος μπορεί να γίνει επικίνδυνος στο περιβάλλον του και στον εαυτό του παρόλο που λαμβάνει κανονικά τα φάρμακα.