Quote:
Originally posted by DissolvedGirl
\"Αυτά που σκέφτεσαι είναι τρελες και να τα βγάλεις από το μυαλό σου\"
\"Δεν ξέρω κανέναν να παράτησε το σπίτι του και τις σπουδές του για να κάνει του κεφαλιού του και να μην ήταν τρελός\"
\"Δεν είναι μονο τρελό, είναι ηλίθιο\"
\"Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο σε αυτή την τρελα είναι ότι το θεωρείς λογικό, το σκέφτηκες, το αποφάσισες, το προγραμματίζεις, σαν να είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό\"
\"Καταλαβαίνω πως οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών θα μπορούσαν να τρελάνουν τον καθένα...\"
Τι σημαίνει άραγε το να είσαι τρελός;
Πως ξέρουν όλοι οι γύρω μου τα σημάδια της τρέλας και εμενα μου διαφεύγει αυτή η ίδια η ερμηνεία της;
Σημαίνει να έχεις μια προσωπικότητα με χαρακτηριστικά που δεν συναντούνται στην πλειοψηφία του περιβάλλοντος σου, μοναδικά στο πως διαφαίνονται πάνω σου και στο πως εκφράζονται στους γύρω σου, που μπορεί να μην τα \"κατανοοουν\" και να τα απορρίπτουν ως σπαστικές αντιδράσεις, εφηβικούς ρομαντισμούς και νεανικούς ιδεαλισμούς, και να κανεις επιλογές που κανένας άλλος από τα άτομα που οι γύρω σου γνωρίζουν να έχουν κάνει πριν από εσένα, αδιαφορώντας για το \"δακτυλοδεικτούμενη\" η \"το μαύρο πρόβατο\" η παρόμοιους χαρακτηρισμούς που μπορεί να σου προσαφθούν;
Σημαίνει να διαλέγεις το άγνωστο έναντι του προκαθορισμένου, να ρισκάρεις το πρόγραμμα για μια ευκαιρία στην ξενοιασιά, να κατευθυνθείς στο δύσβατο προσωπικό σου μονοπάτι έναντι της χιλιοδιαβημενης οδού, με όλα του τα εμπόδια και τις δυσκολίες, το ρίσκο και την επιπλέον προσπάθεια, συνειδητά επιλέγοντας να υποβάλεις τον εαυτό σου σε κακουχίες και να θυσιάσεις ασφάλεια και ανέσεις ως αντάλλαγμα για την πιστη και την ελπίδα να επιτυχεις μια ζωή όσο το δυνατόν όπως την ονειρεύτηκες, και να μην κατανοείς την κοινωνική ντροπή η κατακραυγή που αυτή σου η επιλογή επιφέρει;
Σημαίνει να μην εγκαταλείπεις τα θέλω και τα πιστεύω σου εφόσον δεν επηρεάζεις τις επιλογές των ανθρώπων γύρω σου και δεν τους πιέζεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου, μοναχα επειδή δεν τα προέβλεψαν, δεν τα συμμερίζονται και δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν, αρνούμενη την ταμπελίτσα και το καλούπι που σου έχουν ετοιμάσει και κρεμάσει ώστε να αισθάνονται οι ίδιοι καλύτερα για την \"θέση\" που σε έχουν τοποθετήσει, προσάπτοντας σου ιδιότητες που αυτή προϋποθέτει ανεξάρτητα αν έχουν εφαρμογή σε εσένα, δυσανασχετώντας κάθε φορα που συνειδητοποιούν ότι οι αξιες και η συμπεριφορά σου δεν συμβαδίζουν με αυτό που θα έπρεπε να δείχνεις;
Τι είναι τελικά το τρελό... το παράδοξο, το ανορθόδοξο, το διαφορετικό, το αδιανόητο, το δυσκολότερο, το ιδιαίτερο, το μη άνετο, το ασύμφορο, το επισφαλές, το μοναδικό, το ξεχωριστό, το αλλόκοτο, το εκκεντρικό, το άγνωστο, το ιδιάζον, το αποκλειστικό, το εκλεκτικό, το εξαιρούμενο, το σπάνιο, το ακραίο, το ιδιότυπο, το έντονο, το απαράμιλλο, το ασύγκριτο, το μη ομαλό, το ασυνήθιστο, το πρωτόγνωρο, το αμίμητο, το καινοφανές, το αφάνταστο, το ασύλληπτο, το πρωτογενές, το ιδιόμορφο, το πρωτάκουστο..;
Αν ισχύει οτιδήποτε από όλα αυτά, είμαι τρελή. Έχουν δίκιο. Xειρότερα, είμαι τρελή συνειδήσεως. Επιλογή και όχι γονίδιο. Ακόμα μεγαλύτερο σφάλμα.
Αλλα είναι δικό μου. Και δεν το αλλάζω με τίποτα.