Καλησπέρα παιδιά, είμαι ο Κώστας (καινούργιος στο φόρουμ), και προφανώς για να γράφω εδώ δεν είμαι καλά, αλλά για να περιγράψω την κατάστασή μου θα δανειστώ το όνομα ενός διαδικτυακού φίλου που γράφει "Θέλω να είμαι καλά".
Δεν θα αρχίσω να λέω τα συμπτώματα που βιώνω στις κρίσεις πανικού. Τα περισσότερα είναι κοινά με όλους/ες σας. Ζαλάδες, πόνοι στο ηλιακό πλέγμα, μυρμήγκιασμα σε όλο το σώμα, κόπωση, φρίκες και πολλά άλλα, αναρίθμητα.
Μέσα σε αυτά είναι και το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα άρχισα να κάνω μεγάλες πιέσεις και υψηλούς παλμούς που κράτησαν για 2-3 εβδομάδες. Εγώ συνήθως έπαιζα στους 55-60 παλμούς σε κατάσταση ηρεμίας και τις τελευταίες εβδομάδες είχα 80-90 συνεχώς. Έκανα τα πάντα από εξετάσεις και -όπως θα φαντάζεστε- έδειξαν ότι δεν έχω τίποτα.
Έτσι αποφάσισα μετά από άπειρη σκέψη να πάω σε έναν ψυχίατρο για να δω τι γίνεται. Φαίνεται πως οι κρίσεις μου και το άγχος επιδεινώθηκαν μέσα στο διάστημα της καραντίνας. Ο Ψ μού έγραψε ζάναξ και ένα αντικαταθλιπτικό. Προς το παρόν έχουν περάσει οι ζαλάδες και οι πόνοι στο διάφραγμα. Οι κρίσεις πανικού είναι πιο ελεγχόμενες και δεν σκάνε τόσο έντονα όπως παλαιότερα. Δεν έχω βέβαια αυταπάτες. Τα χάπια αντιμετωπίζουν το σύμπτωμα και όχι τη ρίζα του προβλήματος. Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου... Αλλά βαδίζω και βλέπω που θα με οδηγήσει όλο αυτό. Μέχρι στιγμής δεν είναι χειρότερα τα πράγματα από πριν. Είναι πολύ νωρίς όμως ακόμα για να κρίνω.
Ο λόγος που γράφω κυρίως, είναι διότι είχα μια ιδέα, η οποία μπορεί να αποδειχθεί σκάρτη, αλλά αξίζει έστω να την αναφέρω:
Σκεφτόμουν να ξεκινούσαμε αν θέλετε ένα δια ζώσης group therapy. Γιατροί δεν είμαστε, αλλά νομίζω έχουμε κάθε δικαίωμα να μοιραζόμαστε όλα αυτά που νιώθουμε, πώς βιώνουμε την κατάσταση κλπ. Για εμένα τουλάχιστον, μόνο το γεγονός ότι υπάρχει το φόρουμ, έχει ελαφρύνει κάπως την απογοήτευσή μου. Γράφοντας διαδικτυακά, προσωπικά αισθάνομαι ότι αναλώνομαι και βαριέμαι απίστευτα να γράφω εκθέσεις για να περιγράφω κάθε φορά τι νιώθω. Θεωρώ λοιπόν πως αν περνάγαμε κάποιο χρόνο τον μήνα και δια ζώσης, μιλώντας ή προσθέτωντας σε αυτό ο,τι άλλη ιδέα έχετε, ίσως μας βοηθούσε. Δεν ξέρω αν είστε θετικοί, αλλά εγώ πιστεύω ότι αξίζει την προσπάθεια. Αν δεν πετύχει δεν πειράζει. Τι είχαμε, τι χάσαμε. Θα μπορούσαμε να το οργανώσουμε για αρχή μέσω τηλεδιάσκεψης και να δούμε πώς προχωράμε. Ό,τι επιθυμείτε. Ο,τι γίνει θα πρέπει να γίνει συλλογικά ούτως ή άλλως.
Αν ενδιαφέρεστε, γράψτε μου εδώ ή στο μέιλ μου:
[email protected]