Πρέπει να πάω και σε άλλο ψυχίατρο; ;
Ξανά εγώ . Ξανά εδώ . Όπως είχα πει και την προηγούμενη φορά είχα υποψίες ότι έχω διπολικη που ο ψυχίατρος μου την είχε αποκλείσει . Όμως στη διάρκεια του καλοκαιριού ένιωθα τα ζολοφτ να με ανεβάζουν πολύ . Τον πήρα τηλέφωνο και μου έδωσε ένα σταθεροποιητή που δεν πήρα αποφασίζοντας να πάω σε άλλον ψυχίατρο . Έκλεισα λοιπον ραντεβού για ένα μήνα μετα και ταυτόχρονα μείωσα λίγο τα ζολοφτ έτσι ώστε να είμαι σε κίνηση μεν αλλά όχι υπερβολική .
Χτες με πήρε η γραμματέας να μου πάει το ραντεβού δυο εβδομάδες μετα και εντελώς παρορμητικά βγήκα έξω και πηγα στο γράφειο ενός ψυχιάτρου ζητώντας να με δει και με δέχτηκε σήμερα .
Πηγα λοιπον και είπα το ιστορικό μου και μου είπε ότι έχω διπολικη .
Αυτό δεν ήθελες; θα μου πειτε . Όχι δεν ήταν αυτό που ήθελα . Θα ήθελα μια διάγνωση τεκμηριωμένη και ακριβής . Μια διάγνωση που θα στηριζόταν σε περισσότερα στοιχεία και όχι σε μισής ώρας συνομιλία . Έτσι βγαίνει η διάγνωση ; Δεν υπάρχουν ίσως κάποια τεστ ; Ναι οκ ξέρω ότι σε όλα τα τεστ που υπάρχουν στο Ίντερνετ δίνω πάντα τη σωστή απάντηση ώστε να βγω με διπολικη . Ταυτόχρονα όμως το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες διαταραχές . Είμαι χειριστική και το γνωρίζω . Και αυτός μου το επισήμανε ότι χρησιμοποιώ τους γύρω μου για την απαραίτητη δόση ντοπαμίνης . Ποσο εμπιστοσύνη να δείξω σε μια διάγνωση βασιζόμενη σε μισής ώρας εξεταση ;
Μου έγραψε λαμικταλ και ζολοφτ . Όμως γκουγκλάρωντας βλέπω ότι το λαμικταλ είναι για την αποφύγη του καταθλιπτικού επεισοδίου συν ότι δεν είναι και τόσο ασφαλές και δεν έχει επιτυχία . Εγώ δεν έχω καταθλιπτικό επεισόδιο . Με τη βοήθεια του ζολοφτ δεν έχω κατάθλιψη . Αντιθέτως έχω υπερένταση και συμπτώματα υπομανιας αν θεωρήσουμε ότι έχω διπολικη .
Μου είπε ότι για αυτά τα συμπτώματα φταίει ο καφές . Όμως αν δεν πιω καφέ δεν μπορώ να λειτουργήσω . Πέφτω σε λήθαργο . Κυριολεκτικά . Μου είπε να τον κόψω .
Και το κυριότερο που με προβλημάτισε ακόμα πιο πολύ είναι ότι με έκανε να νιώσω ενοχή για τη συμπεριφορά μου . Δε θέλω να επεκταθώ πάνω σε αυτό . Χαρακτηριστικά όμως μου είπε ότι ο Φρόυντ λέει ότι το σεξ πάνω από τα 55 είναι γελοίο και ευτυχώς που είμαι σε αυτή την ηλικία και θα μου κοπεί η διάθεση .
Ποσο βάση λοιπον να δώσω; Εσείς που έχετε μεγαλύτερη εμπειρία τι άποψη έχετε ;