2,5 χρονών λέξεις που δεν πρέπει να λέει!!!! Απελπισμένη!
Μόλις βρήκα αυτό το site, και ελπίζω να έχω μία απάντηση γι' αυτό που απασχολεί εμένα και τον άντρα μου!
Έχουμε 2 γιούς ο ένας 5,5χρ. και ο άλλος 2,5.
Ο μεγάλος μας γιός ποτέ δεν έβριζε και όταν κάποια στιγμή το έκανε του εξηγήσαμε ότι αυτές δεν ε΄ναι σωστές λέξεις και ότι προσβάλλουν το άλλον. Γνωρίζει πιά ότι αυτές τις λέξεις δεν τις χρησιμοποιούμε καθημερινά.
Ο μικρός μας ο γιός βγήκαμε στο πάρκο να παίξουμε όπως κάθε απόγευμα καιακουσε κάποια παιδιά που έπαιζαν μπάλα και έλγαν "έλα ρε μ....α". Τ έπιασε το αυτί του και ξεκίνησε η ιστορία λέγοντάς μου μιά μέρα που παίζαμε μπάλα "έλα μαμά, κλωτσάει ο μ...ας". Προφανώς και δεν ήξερε τί σήμαινε, νόμιζε ότι ήταν κάποιο όνομα!
Δεν δίναμε σημασία όταν το έλεγε και προσπαθούσαμε με τον άντρα μυ να κάνουμε πως ακούμε άλλη λέξη, και να είμαστε αδιάφοροι όταν το λεέι για να μην του τραβήξουμε την προσοχή. Όταν όμως ένα μεσημέρι που τσακώνόντουσαν με τον αδελφό του τον άκουσα να του λέει "άντε ρε μ...α", ανέβηκε το αίμα μου στο κεφάλι. Εκεί κατάλαβα ότι ήξερε πώς να την χρησιμοποιεί την λέξη και δεν το ανεχόμουν. Σηκώθηκα και τον έβαλα στο "σημείου του π'εναλντι για" 2 λεπτά και μετά του εξήγησα ότο δεν είναι καθόλου σωστό αυτό που λέει και ότι κανείς από την οικογένεια μάς δεν μιλάει έτσι!
Δοκίμασα το άγριο και την ξυλιά στον ποπό, που ΠΟΤΕ δεν έχω σηκώσει χέρι και πάντα προσπάθώ με διάλογο, γιατί πιστέυω ότι με το ξύλο και την φωνή πευχαίνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα.
Τώρα πλέον ακολουθούμε άλλη τεχνική, της αδιαφορίας. Όταν το λέει κάνουμε πως δεν ακούμε. Δεν ξέρω όμως αν έχω άλλο κουράγιο να το κάνω αυτό. Ντρεπόμαστε τόσο πολύ όταν το λέει αυτό.
Σας παρακαλώ πείτε μου τί να κάνουμε για να μπορέσει να το ξεχάσει και να του φύγει!!!!!!!
:(