Σχέση εξ αποστάσεως και χωρισμός
Καλησπέρα σε όλους,
Συγγνώμη εκ των προτέρων για το μέγεθος του κειμένου.
Δεν έχει πολύ καιρό που χώρισα με την εξ αποστάσεως σχέση μου κοινή συναινέσει μετά από περίπου 2 χρόνια. Οι απορίες τώρα γνωστές: Ήταν σωστό που χωρίσαμε; Χωρούσε και άλλη προσπάθεια; Έγινε με τον σωστό τρόπο;
Λίγα λόγια για την σχέση μας. Ξεκινήσαμε από την αρχή εξ αποστάσεως, με μία απόσταση περίπου 8 ώρες με αυτοκίνητο. Στην αρχή νόμιζα ότι αυτό είναι θετικό. Δεν μπορώ να φανταστώ το συναίσθημα να έχεις τον άλλον δίπλα σου για καιρό και μετά να πρέπει να συνεχίσετε εξ αποστάσεως. Τώρα όμως, στο τέλος της σχέσης, βλέπω ότι ήταν και κατάρα. Και αυτό γιατί ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μαζί για διάστημα μεγαλύτερο των 9-10 ημερών. Και αυτό πονάει, γιατί πάντα θα έχω την απορία, αν τα πράγματα θα είχαν διαφορετική τροπή εάν καταφέρναμε στο προσεχές μέλλον να μηδενίσουμε την απόσταση, ή έστω να την περιορίσουμε στο ελάχιστο. Ευχή και κατάρα λοιπόν η εξ αρχής εξ αποστάσεως σχέση.
Όχι, δεν υπήρχε πλάνο στο άμεσο μέλλον να συγκατοικήσουμε ή έστω να μειώσουμε αισθητά την απόσταση. Οι πορείες και τα πλάνα μας δεν φαίνεται να ευθυγραμμίζονται για τα επόμενα χρόνια. Το ξέραμε από την αρχή βέβαια αυτό. Αλλά τότε δεν μας ένοιαζε, είμασταν τόσο ερωτευμένοι, έτοιμοι να σπάσουμε κάθε εμπόδιο. Εν τέλει η πραγματικότητα, όχι απλά μας χτύπησε αλλά μας βάρεσε την πόρτα.
Πέραν της απόστασης είχαμε και άλλα ζητήματα που μας δημιουργούσαν εντάσεις, αλλά ποτέ τσακωμούς. Στην πράξη, αυτά μας χώρισαν καθώς επαναλαμβάνονταν αλλά έχω την αίσθηση ότι αν είμασταν κοντά όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα είχαμε διαχειριστεί καλύτερα. Δεν είχαμε μάλιστα ούτε θέματα εμπιστοσύνης.
Χωρίσαμε μέσω κλήσης, καθώς θεωρούσαμε ότι αν βρισκόμασταν, θα μας ήταν πολύ δύσκολο να χωρίσουμε και θα καταλήγαμε πάλι μαζί παρά τα προβλήματα. Τότε νόμιζα ότι ήταν καλή ιδέα. Τώρα μετά από πολύ σκέψη νιώθω πως δεν ήταν. Έπρεπε να γίνει από κοντά. Επίσης, νιώθω ότι τουλάχιστον από πλευράς μου έχω πολλά να της πω, νομίζω ότι δεν έχουμε κάνει την τελευταία μας συζήτηση. Και πιστεύω και αυτή θα θέλει να πει πολλά, αφού όταν χωρίσαμε δεν μας έβγαιναν οι λέξεις να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας από το τηλέφωνο. Θέλω λοιπόν να την ξαναδώ. Όχι για να την διεκδικήσω πίσω, για να της μιλήσω. Όσο δύσκολο συναισθηματικά και να είναι αυτό.
Δεκτή κάθε άποψη και κάθε σκέψη για την περίπτωση μου. Από την εμπειρία μου, ένα πολύ μικρό ποσοστό των εξ αποστάσεως σχέσεων ξεκινάνε από την αρχή εξ αποστάσεως. Είχε κανείς από εσάς αντίστοιχες εμπειρίες; Πως τις αντιμετωπίσατε; Πως καταφέρατε να διαχειριστείτε το γεγονός ότι η απόσταση και το timing μάλλον σας κόστισαν ακριβά;
ΥΓ Γιατί πρέπει η πραγματικότητα να σου βαράει την πόρτα και σε πηγαίνει όπου θέλει; Τι είναι αυτό που με κρατά από το να φύγω από εδώ που είμαι, να βρω ένα σπίτι και να συγκατοικήσουμε, ζώντας αυτά που τόσο καιρό έχουμε στο μυαλό μας και ονειρευόμαστε; Γιατί η πραγματικότητα δεν μας επιτρέπει τέτοιους αυθορμητισμούς;
Ίσως σε μερικές μέρες, με καθαρό μυαλό, να έχω απάντηση στα παραπάνω χαχα. Αλλά για τώρα, ναι, είναι σκέψεις που με προβληματίζουν.