Άγχη που μου καταστρέφουν την ημέρα
Τελευταίο άρθρο σε αυτό το σαιτ το μακρινό 2019, απο τότε τόσα έχουν αλλάξει αλλά και πολλά παραμένουν ίδια. Θα μπορούσα να πω οτι έχω καταφέρει πράγματα που μόνο και μόνο που τα σκεφτόμουν μου φαινόντουσαν απίστευτο βουνό ωστόσο ακόμη και αυτά δεν με έχουν κάνει να παραμερίσω άγχη που είχα παλαιότερα.
Το άγχος με συνοδεύει απο πολύ μικρή ηλικία και αποφάσισα να πάρω βοήθεια απο ψυχολόγο στα 15 μου κάνοντας θεραπείες μέχρι περίπου τα 20 μου σε σπαστά διαστήματα. Δεδομένου οτι είμαι ενας άνθρωπος που δυσκολεύεται πάρα πολύ να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του και να μιλήσει, θεωρώ οτι με βοήθησε αρκετά ωστόσο δεν με έκανε ποτέ να τα ξεπεράσω εξολοκλήρου.
Ο λόγος που γράφω αυτό το ποστ είναι οτι σε ένα πράγμα με κρατούσε εντελώς πίσω το άγχος μου όλα αυτά τα χρόνια και αυτό είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και η σεξουαλική επαφή. Παρόλο οτι είχα στα χρόνια μου στο Λύκειο 2 χρόνια σχέση, δεν είχαμε ολοκληρώσει με αποτέλεσμα ήταν ενας τομέας που μου δημιούργησε απίστευτο άγχος τα υπόλοιπα χρόνια. Στα υπόλοιπα χρόνια, αρκέστηκα σε κάποια πρώτα και δεύτερα ραντεβού που στην συνέχεια έβρισκα προφάσεις να το λήξω. Και φτάνουμε στο σήμερα, εδώ και περίπου ένα μήνα αποφάσισα οτι πρέπει να αντιμετωπίσω ακόμη ένας άγχος μου (ίσως το μόνο που είχα αφήσει) πιστευοντας ότι όλα πηγάζουν απο εκεί. Αμ δε. Είμαι σε σχέση με μια κοπέλα και έχουμε βρεθεί σε ερωτική επαφή αρκετές φορές αλλά το άγχος παραμένει εκεί και όχι μόνο εκεί αλλα σε διάφορους τομείς της ζωής μου.
Μετά απο αρκετά χρόνια, βρήκα έναν άνθρωπο που όχι μόνο είναι για το σεξουαλικό κομμάτι αλλα μπορώ να της πω για την ημέρα μου, τα προβλήματα μου και να με ακούσει και να εκφέρει την άποψη της. Ωστόσο εγω χαλαρώνω ελάχιστες ώρες της ημέρας, ίσως τον τελευταία καιρό έχω αρκετά πράγματα να αντιμετωπίσω, Δουλειά - Σχολή - Υποχρεώσεις - Σχέση.
Γράφοντας αυτό το ποστ καταλήγω στο ότι δεν ξέρω τι προσδοκώ, ίσως να μιλήσω ανοιχτά ανώνυμα? Να ακούσω ενα και εγω τα ίδια πέρασα αλλα τα κατάφερα? Να νιώσω ενα φιλικό ταπ-ταπ στην πλάτη λέγοντας οτι θα τα καταφέρεις? Να δεχθώ συμβουλές που βοήθησαν και άλλο κόσμο και ίσως βοηθήσουν και εμένα?
Απλά όταν έχω να αντιμετωπίσω πράγματα που με βγάζουν εκτος comfort zone δεν μπορώ να σταματήσω να τα σκέφτομαι σε σημείο που μου χαλάει ολόκληρη η ημέρα, δεν τρώω, δεν γελάω αλλα δεν μπορώ να το βάλω κάτω για ακόμη μια φορά.