Η ζωή της κοινωνικης φοβίας
Καλησπέρα σε ολους και ελπίζω να είστε καλά
Αυτή είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αποφασίζω να βγάλω από μέσα μου τα εσώψυχα μου , έστω και σε ένα forum όπως αυτό.Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο συνοπτικός και ταυτόχρονα αυθόρμητος γίνεται ..
Είμαι 20 χρόνων και έχω κοινωνικό αγχος από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου . Από μικρός πάντα ήμουν ήσυχος και κλειστός σαν χαρακτήρας και φοβόμουν τις νέες γνωριμίες και γενικότερα οποιαδήποτε κατάσταση με έβαζε σε διαδικασια γνωριμίας νέων άνθρωπων πχ αλλαγή σχολείου κτλ
Η μόνιμη σκέψη ήταν τι θα γίνει αν δεν κάνω καλή εντύπωση και με κρίνουν αρνητικά
Ευτυχώς λόγω διαφόρων συγκυριών πάντα έιχα κάποιους φίλους η παρέα στους οποίους ένιωθα αρκετά άνετα ώστε να είμαι ο εαυτός μου και δεν έπεσα ποτέ θύμα bullying.
Για να μην πολυλογώ, γενικά όλα ήταν σε υποφερτά επίπεδα μέχρι και το τέλος της 3ης λυκείου .Ωστόσο πλέον έχω φτάσει σε ένα σημείο που η προσπάθεια που καταβάλλω ώστε να πνίξω τα συμπτώματα και τις σκέψεις μου εχεθ μεγαλώσει αρκετά περισσότερο και επηρεάζει την καθημερινότητα μου .Εργάζομαι σε μια δουλειά η οποία βασίζεται στο τομέα της επικοινωνίας , και όποτε πρόκειται να μιλήσω σε κάποιον άγνωστο έχω τα ίδια συμπτώματα ξανά και ξανά , όσο και αν προετοιμάζω τον εαυτό μου .Με αποτέλεσμα να μην μπορώ ποτέ να είμαι στο 100% των δυνατοτήτων μου .Το ίδιο ισχύει και με το κομμάτι το ερωτικο.Ακόμα δεν έχω κάνει κάποια σχέση ούτε και ερωτική πράξη .Ενω πιστεύω ότι έχω δυνατότητες εμφανισιακά είμαι ανυμπορος να δείξω αυτοπεποίθηση και δυναμική σε κοινωνικούς χώρους .Οποία κ αν την θεωρώ ελκυστική , αμέσως με το που είναι κοντά μου με πιάνει τρελό άγχος να δείξω ήρεμος και νορμαλ , απλά και μόνο για να μην καταλάβει ότι έχω αγχωθεί ! Και αυτό δεν μου επιτρέπει ποτέ να είμαι ο εαυτός μου . Πριν λίγο σήμερα είχα συνέντευξη για 2η δουλειά παράλληλα , και ενώ ήμουν μια χαρά και έτοιμος , με το που μπήκα στο γραφείο του ανθρώπου που ήθελα να συναντήσω κατακοκκινησε όλος μου ο λαιμός , με αποτέλεσμα να μου λέει την περισσότερη ώρα ότι δεν πρέπει να αγχώνομαι .Μακάρι να μπορούσα!Ακομα και στο δρόμο όταν περπατάω μόνος μου το μόνο που σκευτομαι είναι το αν με κοιτάζουν οι άλλοι η αν φαίνομαι φοβισμένος .Ξέρω ότι είναι όλα στο μυαλό μου αλλά δεν έχω βρει καποιον τρόπο για να το αντιμετωπίσω .Δυστυχώς εχω καταλήξει ότι κ αν κάνω δεν θα μπορώ να αποφύγω αυτό το άγχος .Ξέρω ότι η εύκολη απάντηση είναι να παω σε ψυχολόγο , αλλά δεν τρέφω ελπίδες ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα
Οποιαδηποτε απαντηση η συμβουλή θα την εκτιμουσα πολυ !