Quote:
Originally posted by Alobar
***Θα παρακαλούσα για λόγους \'ποιητικής αδείας\' και μόνον, να παραμείνει το τόπικ ως έχει. Το καταθέτω ως \'εξομολόγηση\' ή απλά \'μια ιστορία ακόμη λοιπόν\'... δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω και μπήκα ως μέλος κυρίως για να πάρω πράματα από τη σχέση άλλων με το \'πιώμα\'. Αναγνώστης είμαι χρόνια. Ο καθένας μπορεί να \'πάρει\' είτε του κάνει η εμπειρία μου, είτε όχι. Από επιλογή δε θα συμμετάσχω άλλο σε θέματα για τη συγκεκριμένη εξάρτηση, κι επομένως αν γίνει αφορμή για σχόλια, νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να γίνει στα ανάλογα τόπικς. Θα το παραθέσω αποσπασματικά όσο γίνεται. Θα πω καλή συνέχεια σε όσους αγωνίζονται, ή αγωνίστηκαν, ή θα αγωνιστούν. Ευχαριστώ! :)***
Καλησπέρα κι από μένα. Αγαπητέ Πάνο, απευθύνομαι πρώτα σε εσάς. Σας ζήτησα να μιλήσουμε λίγο για το αλκοόλ, γιατί θα μ\' ενδιέφερε η γνώμη σας. Μεσολάβησαν κάποιες ώρες, δε μιλήσαμε τελικά, αλλά βλέπω τώρα την τοποθέτησή σας πάνω στο θέμα στο ανάλογο τόπικ της Όλγας κι έτσι είμαι πια ενήμερη. Μετά και από αυτό μου το μήνυμα, θα ολοκληρώσω την παρουσία μου σε σχέση με το αλκοόλ, γιατί πραγματικά δεν έχω κάτι άλλο να πω. Συγχωρέστε με αν μακρηγορήσω, αλλά από εκεί που έλεγα να μην αναφερθώ στην προσωπική μου εμπειρία με την τροπή που έπαιρνε το θέμα, τελικά νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Ορμόμενη από ένα μοτίβο του τύπου \'αρρώστια - θεραπεία - γιατρός\' που βλέπω να πλανάται στις τελευταίες σελίδες, βρίσκω την αφορμή για να ξεκινήσω, αν και ήδη απ\' τη σελίδα 9 του τόπικ της Όλγας, έχω τοποθετηθεί ως προς τον χαρακτηρισμό της \'αρρώστιας\' με τη βοήθεια μιας απάντησης του μέλους \'Pops\' που και είναι επιστήμων, και την ευχαριστώ γιατί με δικαιώνει προσωπικά κατά κάποιο τρόπο. Μου είναι σημαντικό αυτό, γιατί όπως ξαναείπα είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και τέλος πάντων, είναι 15 ολόκληρα χρόνια απ\' τη ζωή μου. Ξεκινώντας λοιπόν από το σήμερά μου για να πάω προς τα πίσω, θα πω πως ήμουν αλκοολική μεν, αλλά μπορώ και πίνω ένα κουτί \'Amstel\' των 330ml, κάθε βράδυ. Ο λόγος που μπορώ και το κάνω, δεν έχει να κάνει ούτε με \'πειραματισμό\' για το αν γίνεται, ούτε με υπερπροσπάθεια για να το επιτύχω, ούτε με το να κοιτάω το ρολόϊ μου απ\' το πρωΐ που ξυπνάω μέχρι να φτάσει η ώρα που θα την πιω. Είναι πολύ πιο απλός για μένα, αλλά ίσως δύσκολα κατανοητός για άλλους αλκοολικούς, μιας και εφόσον είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Ο δικός μου λόγος είναι ότι εδώ και 6 σχεδόν μήνες που είμαι έξω απ\' την κατάσταση του αλκοολισμού - κλείνω 6 μήνες στις 18 του Σεπτέμβρη - \'δουλεύω\' στο μυαλό μου ένα σκεπτικό του τύπου \'δεν υπήρξα ποτέ αλκοολική\'. Τα τεχνάσματα, μέθοδοι, επινοήσεις που χρησιμοποιώ είναι προϊόντα δικής μου επεξεργασίας, και δεν έχει σημασία αν υπάρχουν \'γνώσεις\' πίσω απ\' αυτά. Έχω τοποθετήσει το δικό μου \'θεριό\' σε μια πολύ κατώτερη θέση μέσα στο μυαλό μου. Σ\' αυτήν της καθημερινής μου ρουτίνας μετά το τέλος της μέρας - όπως κι αν είναι η μέρα μου - και όπως είναι το να πλένω τα δόντια μου πριν κοιμηθώ. Βέβαια, τα δόντια μου τα πλένω και το πρωΐ... :). Κι ο πιο βαθύς λόγος μου είναι ότι μου αρέσει πολύ η μπύρα και θέλω τη γεύση της. Ξεκάθαρα και σαφέστατα...
αγαπητη φιλη , ειναι γνωστο οτι οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν συνηθως τον κανονα...