Άγχος και υπερκοιλιακές συστολές
Καλησπέρα σε όλους,
Το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρούμαι από ταχυκαρδίες και αίσθημα παλμών το οποίο το είχα γενικά σε ιδιαίτερα αγχώδεις καταστάσεις και έγινε πιο έντονο πριν από μια εβδομάδα+ όταν έπρεπε να χειρουργηθώ για ένα γυναικολογικής φύσεως θέμα. Στον προεγχειρητικό μου έλεγχο ο γιατρός δεν βρήκε καμμία παθολογία (πέραν των υπερκοιλιακών εκτάκτων) τις οποίες και απέδωσε στο άγχος μου.
Επειδή όμως το πρόβλημα συνέχιζε ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας, χωρίς απαραίτητα να σκέφτομαι κάτι να με αγχώνει επισκέφθηκα έναν καρδιολόγο στην γειτονιά μου όπου το ίδιο μου είπε κι αυτός για το άγχος, επιμένοντας ότι δεν έχω κανένα παθολογικό πρόβλημα.
Να ενημερώσω ότι έχω μια ήπια πρόπτωση μιτροειδούς.
Χθές λοιπόν έβαλα χόλτερ στον καρδιολόγο μου, και τα αποτελέσματα βγήκαν σήμερα έπειτα από ένα 24ωρο. Οι υπερκοιλιακές μου ταχυκαρδίες ήταν 2000 στο σύνολο, φυσιολογικές με μέγιστο παλμό στους 108 αν δεν κάνω λάθος. Επίσης βρέθηκαν και 1-2 κοιλιακές που μου είπε ότι είναι ανευ σημασίας. Καμμία ανησυχία από τον γιατρό μου, δεν χρειάζομαι μου είπε κάποια αγωγή και να ελαττώσω το άγχος μου επισκέφτοντας έναν καλό ψυχολόγο.
Για να μην πολυλογώ ακόμα και τώρα που σας γράφω νιώθω να έχω αυτούς τους έντονους παλμούς και θορυβούμαι. Είμαι ένα άτομο που αγχώνεται γενικά με το παραμικρό και λίγο να ακούσω κάτι που συμβαίνει με πιάνει ζαλάδα, ταχυπαλμία, κρύος ιδρώτας. Με τρομάζει όλο αυτό και ώρες ώρες δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.
Είναι κάποιος άλλος εδώ στο φόρουμ με αντίστοιχο θέμα;
Θα χαρώ πολύ να το αναλύσουμε.
Ευχαριστώ