Originally Posted by
Insomnia96
Καλησπέρα σας,
όταν ήμουν παιδί ο ξάδερφός μου (ένα χρόνο μεγαλύτερος), με κακοποιούσε σεξουαλικά για χρόνια. Από τα 5-6 μέχρι τα 10-11. Θυμάμαι πως δεν ήθελα, δεν μου άρεσε αυτό που γινόταν, αλλά ως παιδί δεν μπορούσα να θέσω τα όρια μου και υπέκυπτα στην πίεση που δεχόμουν. Αυτό σταμάτησε όταν μεγάλωσα και άρχισα να αποκτώ μια καλύτερη αντίληψη και μπορούσα να πω όχι (το λέω αυτό γιατί ως μικρότερο παιδάκι νόμιζα πως αυτό είναι νορμάλ και πως μου αρέσει). Στην αρχή όλο αυτό γινόταν στα πλαίσια των αθώων παιχνιδιών που παίζουν τα παιδιά ανακαλύπτοντας το σώμα τους. Αλλά αυτό έγινε μια κανονικότητα, ένας εξαναγκασμός που ως κοριτσάκι δεχόμουν παθητικά, με την κακοποίηση να φτάνει μέχρι και στη διείσδυση αντικειμένων στον πρωκτό μου, την πρόκληση αιμορραγίας από το αιδοίο μου από την τραυματική επαφή, την βιντεοσκόπηση της πράξης και την καταναγκαστική έκθεση μου σε πορνογραφικό υλικό, το οποίο υλικό συνέχιζα να παρακολουθώ εμμονικά μέχρι την εφηβεία μου. Όλα αυτά με έκαναν να χάσω την παιδική μου αθωότητα, καθώς ως παιδί ένιωθα βρώμικο και μεγάλωσα έχοντας μια κρυφή σκοτεινή πλευρά σημαδεμένη από αυτή την εμπειρία. Οι γονείς μου το ανακάλυψαν καθώς ως παιδάκι έγραψα για αυτές τις εμπειρίες μου σε ένα φύλλο χαρτί στο οποίο μάλιστα έγραφα πως εγώ το επιθυμούσα και η μάνα μου με απείλησε πως αν δεν σταματήσω θα το πει στην δασκάλα μου στο δημοτικό. Ένιωθα οτι εγώ φταίω και απέκτησα απίστευτες ενοχές και ένα μόνιμο αίσθημα ντροπής και μίσους εαυτού που με συνοδεύουν ακόμη και σήμερα. Η σεξουαλική κακοποίηση που βίωνα έγινε για μένα μια κανονικότητα καθώς παρουσίαζα σεξουαλική συμπεριφορά προς άλλα συνομήλικα παιδιά στο δημοτικό, παραβιάζοντας τα όρια τους. Το είχε δει μια δασκάλα και δεν έκανε τίποτα, παρά με φώναξε. Ένιωθα μόνη και ότι κανείς δεν με καταλαβαίνει. Μεγάλωσα κρύβοντας την κακοποίηση μου και όταν αυτή συνέβαινε φερόμουν λες και την επιθυμώ, παθητικά και σαν να μου αξίζει αυτό. Ωστόσο δεν μπορώ να κατηγορήσω τον ξάδερφό μου για αυτό, γιατί κι αυτός ήταν ένα παιδί. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι κάνεις; Ποιος έχει την ευθύνη; Θεωρείται αυτό παιδική σεξουαλική κακοποίηση; Δεν μπορώ να απαλλαγώ από την ντροπή και είναι κάτι που δεν το έχω πει πουθενά, κάτι που μου προκαλεί σύγχυση και για το οποίο δεν μπορώ να μιλήσω ούτε σε ψυχολόγο, λόγω της ντροπής που αισθάνομαι.