Μεγάλωσα με νάρκισσο μάνα ;
Έχω διαγνωστεί με αγχωδη διαταραχή. Παλιότερα είχα και έντονα καταθλιπτικά επεισόδια. Πάμε στην ουσία του ποστ. Έχω συνειδητοποιήσει πόσο εξαρτημένη ήμουν από τη μάνα μου. Έκανα πάντα αυτό που ήθελε ή έστω ενέκρινε. Είμαστε τέσσερα αδέλφια, είμαι η μόνη που σπούδασε και έφυγε από το πατρικό. Ακόμη και σήμερα τα άλλα τρία αδέλφια μένουν από πάνω. Εγώ πιο μακριά. Εδώ και έναν χρόνο που κάνω σοβαρή ψυχοθεραπεία έχω διαφοροποιηθεί από την οικογένεια και έχω δική μου φωνή. Αυτό όμως δεν γίνεται εύπεπτο από την μητέρα μου. Γυρνάει τον κόσμο ανάποδα αν δεν πάρω τηλέφωνο καιημερινα, αν δεν στείλω ένα μήνυμα καλημέρα, αν γενικώς κάνω κάτι το οποίο δεν εγκρίνει. Με κατηγορεί ότι με άφησε ελεύθερη να αλλωνιζω, είμαι 27!!! Πήρα γάτα και όταν το ανακοίνωσα άρχισε να ουρλιάζει να κλαίει να λέει ότι δεν τη σέβομαι, πήρε και ζαναξ γιατί είναι κατά των ζώων στο σπίτι. Να σημειωθεί ότι μένω σε εντελώς δικό μου σπίτι. Συν τοις άλλοις τα αδέλφια μου υποστηρίζουν την χειριστικοτητα της και την αυταρχικότητα της. Όλοι λίγο πολύ φοβόμαστε τη μαμά από τότε που με θυμάμαι. Πολύ αυταρχική, αλαζόνας ότι τα ξέρει όλα, καχύποπτη με σκληρα λόγια. Παλιότερα όταν είχα πάρει πάλι γάτα είχε έρθει να μου την πάρει από το σπίτι μου με το έτσι θέλω.. με κατηγορεί ότι έχασα αξίες και ήθη χριστιανικά της οικογένειας . Δεν ξέρω αν είναι νάρκισσος ή όχι... Ξέρω όμως ότι χρόνια τώρα μεγάλωνα με μια τέτοια μητέρα, αυστηρή, σκληρή, και πια συνειδητοποίησα ότι δεν τους θέλω άλλο στη ζωή μου