Originally Posted by
ΜΑΝΟΣ 14
Καλησπερα,το ιδιο θεμα εχω και εγω ,με 3 κηλες στον αυχενα και σχετικα σοβαρη στενωση.Μετα τις γιορτες θα κανω μαγνητικη.Υπαρχουν οι εξης πιθανοτητες 1)Ειτε η ζαλη/ασταθεια να προκαλειται απο πιεση στον νωτιαιο μυελο(αυχενικη μυελοπαθεια) που ειναι το λιγοτερο πιθανο γιατι εκδηλωνεται πολλα ασχημα συμπτωματα,ειτε 2) λογω των κηλων και των συνυπαρχοντων οστεοφυτων να εχει δημιουργηθει καποια ασταθεια στους Α1-Α2 σπονδυλους,υπο την εννοια οτι αυτοι εχουν μικρες μετατοπισεις 1-2 χιλιοστων,που ειναι ομως αρκετες να δημιουργησουν θεματα οπως μυικους σπασμους στους υποινιακους μυες(αυτους ακριβως στη βαση του κρανιου πισω απο τα αυτια) να πιεζουν τον νωτιαιο μυελο και τα νευρα η ακομα και τις αρτηριες στην περιοχη αυτη.Η ζαλη προκαλειται ειτε απο πιεση στους υποδοχεις της ιδιοδεκτικοτητας που βρισκονται σε αυτη την περιοχη,ειτε απο διαταραχες που προκαλει η οιεση στα υποκειμενα στοιχεια του αυχενα.(νωτιαιος μυελος,νευρα,σπονδυικες αρτηριες)Γκουγκλαρε Cervical lnstability ,θα δεις πολλες πληροφοριες.Οι γιατροι πρεπει να ειναι υποψιασμενοι γι αυτη την κατασταση,ειναι ενα υποδιαγνωσμενο συνδρομο που θελει προσεκτικο χειρισμο,μια και στον αυχενα ειναι ουσιαστικα οι πιο σημαντικες περιοχες του νευρικου συστηματος....Εγω ειμαι πεπεισμενος οτι αυτο ειναι το προβλημα μου,και προσπαθω να εξαντλησω τα παντα πριν φτασω στο χειρουργειο.Βοηθανε οι βιταμινες Β12 και το φυλλικο οξυ ,και φυσικοθεραπειες.Υπαρχουν και χειροπρακτες που κανουν τα γνωστα κρακ,αλλα εκει μια λαθος κινηση εχει ολεθρια αποτελεσματα.Γενικα τους φοβαμαι αυτους.Μπορει να μεινεις στον τοπο.