Παρεμβατική μητερα (συνέχεια προηγούμενου ποστ)
Καλησπέρα στην παρέα!Αυτό το ποστ είναι μια συνέχεια της ιστορίας μου.Την πρώτη φορά που σας έγραψα τι περνάω τόσο κάποιες απαντήσεις μελών όσο και κάποιες προτάσεις με βίντεο με βοήθησαν πολύ να σκεφτώ διαφορετικά,ξεκίνησα και ψυχοθεραπεία αν και με τις τρεις πρώτες συνεδρίες δεν έχω νοιώσει ακόμη κάποια αλλαγή.Η μητέρα μου κάποια στιγμή σταμάτησε λοιπόν τα κατεβατα μηνύματα και άλλαξε την συμπεριφορά της τον τελευταίο μήνα προς το καλύτερο,κάτι που δεν μπορούσα να καταλάβω που οφειλόταν.Ηθελα να πιστεύω ότι πήρε απόφαση ότι δεν μπορεί να ορίζει πια τη ζωή μου.Αυτες τις γιορτές δεν πήγα στην Αθήνα,αποφάσισα να κάτσω με τον σύντροφό μου στο νησί και να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω.Ενω υπό τις συνθήκες των τελευταίων μηνών,θα έπρεπε να λάβω κατεβατα μηνύματα ψυχολογικού εκβιασμού και φόρτωση ενόχων,δεν τα έλαβα.Αντιθετα όλα κυλούσαν φυσιολογικά ξαφνικά,οι τηλεφωνικές κλήσεις περιορισμένες και ολιγόλεπτες.Πριν λίγες μέρες όμως έγινε κάτι που με τάραξε.Μιλωντας με την αδερφή μου στο τηλέφωνο μου είπε το εξής.Η μητέρα μου της είπε ότι αφού θέλω να ζήσω στο νησί,ας ζήσω,αφού θέλω να είμαι με αυτόν τον άνθρωπο ας είμαι,ότι αρκετά χάλασε την υγεία της για μένα και ότι δεν αξίζω.Της είπε επίσης ότι η άλλη μου αδερφή (που μένει στο διπλανό σπίτι)λόγω του ότι την φροντίζει σε ότι χρειάζετε θα πάρει και αυτά που είχε σκοπό να γράψει σε μένα,αφού εγώ παραστράτημα και δεν ακολούθησα τις διαταγές τις.Με λίγα λόγια,όλο αυτό που εγώ εκλαμβανα σαν ώριμη αλλαγή τελικά αποδείχθηκε σε σκληρή αποκληρωση και δεν ξέρω αν είναι και μαγειρεμένα με την αδερφή μου όλα αυτά.Μεχρι κάποια στιγμή μου έλεγε η μητέρα μου,γύρνα πίσω και θα σου γράψω ένα σπίτι,όμως εγώ δεν ήθελα να γυρίσω και μου φαινόταν εκβιαστικό όλο αυτό,τώρα όμως καταλαβαίνω ότι αν δεν κάνω αυτό που θέλει,όσο και αν την πονάει,θα με πετάξει για να με τιμωρήσει.Εχω δύο μέρες που το συζήτησα με την μεγάλη μου αδερφή και έχω τρελαθεί,βέβαια δεν της έχω πει τίποτα και δεν ξέρω πως πρέπει να συμπεριφερθεί,πάντως πονάει πολύ να μην σε αποδέχεται η μητέρα σου,και να θέλει να σε πληγώσει επειδή δεν βλέπεις τον κόσμο με τα δικά της ματια