Originally Posted by
vaggelis88
Καλησπέρα σε όλους
Καλή χρονιά εύχομαι!
Είμαι νέο μέλος. Ταλαιπωρούμε χρόνια τώρα με πολύ έντονο αγχος. Αγχος μην χτυπήσει το ξυπνητήρι και αργήσω στη δουλειά. Αγχος εάν έχω κλειδώσει την πόρτα. Αγχος μη χτυπήσει κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο. Άγχη υγείας κτλ κτλ. Δεν έχω κάνει τίποτα απολύτως. Τις τελευταίες μέρες όμως τα πράγματα έχουν χειροτερεύει τόσο που πιστεύω ότι οδηγούμε στη ψυχωση.
Μετά από κατανάλωση πολύ μεγάλης ποσότητας ζάχαρης άρχισαν να έρχονται στο μυαλό μου κακές σκοτεινές εικόνες με τον έξω από εδω. Ακόμα και όταν έβλεπα αγαπημένα μου πρόσωπα με έπιανε ταραχή ταχυκαρδια και κόμπος στο λαιμό μήπως εμφανίσουν τίποτα κέρατα (το καταλάβαινα οτι είναι παράλογο αλλά το μυαλό μου δημιουργούσε την εικόνα, δεν το έβλεπα πραγματικα). Μετά το οτιδηποτε και εάν έβλεπα το συσχέτιζα με κάτι κακό (κυρίως με τον έξω από εδω). Ακόμα και αθώα πράγματα όπως ο λύκος σε ένα παιδικό παραμύθι μου έφερνε στο μυαλο την εικονα του κακού. Το σουπερμαρκετ φοβομουν, στο ασανσερ φοβομουν... Απευθύνθηκα σε ψυχιατρο ιδιώτη και πήγα και στα επειγοντα από την τρομάρα μου. Μου μίλησαν για ιδεοληψιες. Μου είπαν και οι οι δύο να ξεκινήσω άμεσα zoloft και για ένα διάστημα να πάρω και ηρεμιστικο λοραζεπαμη (titus λέγεται το φαρμακο) μέχρι να πιάσει το zoloft. Και σίγουρα ψυχοθεραπεία.
Έχω ξεκινήσει θεραπεια 6 μέρες τώρα έχω δει μια πάρα πάρα πολύ μικρή βελτίωση η οποία ίσως οφείλεται στο ότι κοιμάμαι καλύτερα. Έχετε καθόλου τέτοια εμπειρία?
Σας κάνει για ιψδ ή για ψυχωση?? Γιατί με φοβίζει πολύ η ιδέα της ψυχωσης. Δεν μου φαίνονται για ιδεοληψιες ο γεγονος ότι μου ερχεται στο μυαλο ο κακός. Να σημειώσω οτι το τελευταίο διάστημα ορκιζόμουν συνεχώς για πράγματα και αθετουσα τον όρκο μου, οπότε κάπου εμπλέκεται και ο φόβος.
Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.
Αναμένω τις εμπειρίες σας και τα σχόλια σας.