Διαπροσωπικές σχέσεις μετά την καραντίνα
Επέλεξα να γράψω αυτή την απορία μου στην κατηγορία "σχέσεις και επικοινωνία" γιατί έχει να κάνει με κοινωνικές και διαπροσωπικές σχέσεις.
Έχουν περάσει 3 χρόνια απο το σοκ του κορωνοϊού, την καραντίνα, την τρομοκρατία, το φανατισμό, την απομόνωση. Δε θέλω να θίξω το θέμα του αν υπάρχει ο κόβιντ, αν έχουν τσιπάκι τα εμβόλια, αν είναι συνωμοσία ή αν χρειαζόταν η καραντίνα και άλλα τέτοια που μάλλον ανήκουν σε άλλα φόρουμ. Το μόνο που θα πω είναι ότι, ακόμα και αν δεν υπήρχε η καραντίνα, θα την τηρούσα μόνος μου για να προστατέψω την οικογένειά μου.
Θέλω να ρωτήσω όμως το εξής: έχει ειπωθεί, και καμια φορά ακούω ακόμα, ότι ο κόσμος δεν ειναι πια ο ίδιος. Στην τηλεόραση, όταν ακούω για βία και άλλα φαινόμενα, οι ψυχολόγοι και αναλυτές, ενίοτε λένε ότι είναι κατάλοιπα εκείνης της περιόδου. Βασικά το βρίσκω λίγο υπερβολικό, γιατί εκείνη η περίοδος ήταν μεν επώδυνη, αλλά κράτησε μόνο ένα χρόνο το πολύ, και απο τότε έχουν περάσει τρία χρόνια. Βασικά κοντεύουμε να το ξεχάσουμε. Εσείς πιστεύετε τριγύρω σας έχει αλλάξει κάτι στους ανθρώπους; Ίσως έχουμε οργή μέσα μας, αλλά οργή με ποιόν; Και δεν έχει εκτονωθεί μετά απο 3 χρόνια; Δεν ήταν δα και κάτι τόσο σοκαριστικό ώστε να μας μείνει μετατραυματικό σοκ.