Originally Posted by
Professor X_1
Έχω πάθει σοκ. Ακριβώς το ίδιο και εγώ. Δεν πίστευα ότι υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να το περιγράψει τόσο ξεκάθαρα όπως και εγώ το βιώνω. Μία συμβουλή που μου έδωσε η ψυχίατρος μου και με βοήθησε. Είναι να τρως "μαλακά" γεύματα. Κρέμες μωρών, σούπες, πουρές, ή ότι σε φοβίζει λιγότερο, λίγο λίγο, μικρά γεύματα και πολλές φορές την ημέρα. Πιο ελαφριά και πιο εύπεπτα. Και να θυμάσαι ότι το φαγητό μπορεί να βοηθήσει, να ρυθμίσει τους παλμούς, τις ζαλάδες και να αποφύγεις μια κρίση έτσι. Είναι δύσκολο, εγώ προσωπικά, λέω μέσα μου, το φαγητό είναι ζωή και ρυθμίζει το καρδιαγγειακό. Οπότε συνδυαστικά, κάπως μειώνεται ο φόβος και με προσπάθεια φυσικά. Όσον αφορά τις αλλεργίες, ότι έχεις φάει από παιδί μην το φοβάσαι, είναι αδύνατο ιατρικά να γίνεις αλλεργικός σε κάτι που δεν ήσουν. Τώρα για τις νέες τροφές, μπορείς να δοκιμάζεις λίγο λίγο, να περιμένεις το κρίσιμο δίωρο και έτσι να κάνεις μια σταδιακή έκθεση σε αυτό που φοβάσαι. Επίσης, στα τρόφιμα που έχεις φάει στο παρελθόν και φοβάσαι για αλλεργία παρόλα αυτά, μπορείς να τρως μικρότερη ποσότητα, γιατί και η ποσότητα παίζει ρόλο σε μια αλλεργική αντίδραση.