Απόσυρση από 3 μήνες Tranxene- βοήθεια!
Καλησπέρα. Τον Σεπτέμβριο μου έγραψε ψυχίατρος seropram 20mg και tranxene για 2 μήνες για αγχώδη διαταραχή. Επειδή τον Δεκέμβριο άλλαξαν κάποια πράγματα στη ζωή μου και έφυγε ο παράγοντας που μου προκαλούσε έντοχο άγχος, αποφάσισα να τα κόψω και τα 2. Κατά την απόσυρση διάβασα πράγματα στο internet για το tranxene, ότι δηλαδή είναι βενζοδιαζεπίνη και χορηγείται για μικρό χρονικό διάστημα για το οποίο δεν είχα ιδέα. Εγώ συνολικά το πήρα σχεδόν 3 μήνες (11 εβδομάδες συγκεκριμένα) σε δόσεις των 5mg ή μερικές φορές 10mg ημερησίως. Κατά την απόσυρση πέρασα από κρίσεις πανικού, αίσθημα παλμών καρδιάς, μούδιασμα στο κεφάλι και αυπνίες. Τώρα είμαι ελαφρώς καλύτερα και το κύριο πρόβλημα είναι ο ύπνος που είναι χάλια. Έχω 1 μήνα που τα σταμάτησα. Το θέμα είναι ότι έχω τρομοκρατηθεί με όλα όσα έχω διαβάσει για τις βενζοδιαζεπίνες και το τι μπορεί να έχω πάθει. Θεωρείται μεγάλο το διάστημα που το πήρα; Υπάρχει κίνδυνος αλλαγής λειτουργίας του εγκεφάλου με μακροπρόθεσμες συνέπειες; Δεν ξέρω ποια από τα συμπτώματά μου είναι από την απόσυρση και ποια από φόβο και κοντεύω να τρελαθώ.