Originally Posted by
Ellie24
αυτές τις φοβίες σου , καταλάβαινες ότι ήταν παράλογες , ή φοβόσουν μήπως είναι όντως αληθινές ή ότι μπορούν να συμβούν και δεν ήξερες τι να πιστέψεις ;
Γενικα εγω και πριν 2 χρόνια που το είχα ξαναπάθει αφορούσαν δικους μου ανθρώπους , πχ φοβόμουν ότι θα χασω τον έλεγχο και ότι θα κάνω κακό στην οικογένεια μου , μέχρι και εικόνα το έκανα ότι σκοτώνω κάποιο μέλος της οικογένειας μου . Αλλα σιγά σιγά το ξεπέρασα μόνο με ψυχολόγο , όχι ψυχίατρο . Νομίζω άρχιζα να το ξεπερνάω όταν κατάλαβα ότι δεν είμαι <<τρελή>> και ότι δεν θα το κάνω όντως , απλώς είναι φοβος μην το κάνω , και υπέρανελυα εκείνη τη σκέψη γιατί τις κάνω δηλαδη έψαχνα ένα πιο βαρύ και σοβαρό πρόβλημα που δεν υπήρχε στην ουσία. Η πηγή ήταν ο φόβος και νομίζω ότι έχω και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή . Ώρες ώρες νιώθω ότι έχω όλα τα συμπτώματα από όλες τις διαταραχές είναι η αλήθεια , αλλα αυτό είναι αδύνατο , όποτε νομίζω έχω καταλάβει ότι έχω ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή , μιας και όλα αυτα που σκέφτομαι υπάρχουν πιο πολύ σε αυτγ τη διαταραχή , ακόμη και ο φοβος της σχιζοφρένειας ή μίας πιο βαριάς ασθένειας .