Αγχώδεις διαταραχή, υποχόνδριος
Γειά σας,Θέλω την βοήθεια σας.
Δεν φτάνει που παλεύω με το άγχος με της κρίσεις πανικού και με της αρνητικές σκέψεις τώρα έχω άλλο θέμα.
Θυμάμαι όλα ξεκίνησαν πριν χρόνια στα 20 κάτι και τωρα θα γίνω 28.
Έχω τρέξει άπειρες φορές νοσοκομείο, έχω πάει σε γιατρούς και εξετάσεις.Εχω περάσει πολλά.
Ακόμα και σήμερα με βασανίζουν τα προβλήματα που ανέφερα παραπάνω.
Άς το προσπεράσουμε όμως αυτό.
Το καλοκαίρι είχα έναν πόνο οταν έτρεχα στο στήθος.Αρχιζε σταδιακά μέχρι που με εκανε να σταματήσω.Δεν ξέρω πότε άρχισε όλο αυτό, εγώ το καλοκαίρι το έδωσα σημασία.
Όπως πάντα μανιακός με το καθε τι που νιώθω είπα να πάω σε ένα καρδιολόγο πού είχα ξαναπάει στο παρελθόν.Με χίλια ζόρια με εξέτασε ο άνθρωπος γιατί είχα πάρα πολύ άγχος καί ίσως έκανα και μια κρίση πανικού.Παρολα αυτά με εξέτασε και μου ειπε πως η καρδιά μου ειναι καλή και δεν χρειάζομαι εξέταση άλλη, ίσως μετα από χρόνια.Του είχα πει να κάνω και ένα τεστ κοπώσεως είπε πώς δεν χρειάζεται.Ειπε πως η καρδιά δεν έχει τέτοια συμπτώματα κτλπ.Ηρεμισα είπα πώς είναι μυϊκό από το γυμναστήριο η από την δουλειά που εκεί το ένιωσα και το έδωσα σημασία.Ελεγα από την διαταραχή άγχους και το στρες θα είναι και το υποχόνδριο μου μυαλό το άφησα και δεν το έδωσα σημασία άλλο.
Τώρα πρόσφατα έχασα ενα μέλος της οικογένειας μου, στενοχώρια πολύ άγχος στρες ίσως και κρίσης Πανίκου δεν ξέρω τι καί πώς απλά ένιωσα χαλιά, ένιωσα και νιώθω άρρωστος.
Για αρκετές μέρες δεν έκανα τίποτα και ίσως έπεσα σε κατάθλιψη.Μετα από ένα έντονο επεισόδιο κρίσεις άγχους αποφάσισα να ξυπνήσω και να πάω να τρέξω να ηρεμήσω να κουραστο ,να κουρασο το μυαλό μου.
Πήγε καλα ένιωσα καλύτερα μετα απλώς είχε μερικές ενοχλήσεις στο στήθος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Αποφάσισα να ξαναπάω σήμερα με καλή και θετική ενέργεια μετα από 15-20 λεπτά τρεξίματος άρχισα ξανά τον πόνο, σαν να με σφίγγει και όσο συνέχιζα ακόμα Πίο δυνατό ήταν.Ειχα επίσης και ενα πόνο στη πλάτη, και οταν επερνα ανάσες πονούσα,μέχρι που έπρεπε να σταματήσω εντελώς γιατί δεν μπορούσα και δεν με άφηνε να συνεχίσω. Πανικοβλήθηκα αρκετά επειδή ήμουν μακριά από το σπίτι και ήμουν με τα πόδια άρχισα να ζαλίζομαι λίγο και να σκέφτομαι τα χειρότερα.Με χίλια ζόρια έφτασα σπίτι όπου άρχισε το πάρτι.Αρχισα να ψάχνω στο ίντερνετ και να διαβάζω τι και πώς και το άγχος με έχει φάει ακόμα και τώρα 5 το πρωί που γράφω δεν μπορώ να ηρεμήσω.
Και μέσα μου έλεγα, ότι ο γιατρός μήπως κάνει λάθος σίγουρα για να παθαίνω αυτό στο τρέξιμο κάτι θά υπάρχη.Και όταν σκέφτομαι ότι Πίο μικρός έτρεχα κάθε μερα και υπήρχε μια περίοδο που έτρεχα 10 χιλιόμετρα 3-4 φορές την εβδομάδα και δεν είχα ποτέ κάτι τέτοιο.
Οπότε τώρα μετά από ψάξιμο είμαι σίγουρος ότι είναι στηθάγχη πράγμα που με αγχωνει ακόμα Πίο πολύ γιατί από τότε που ξεκίνησαν όλα αυτά αυτή την φοβία είχα,μην έχω κατι με την καρδιά.
Δεν μπορεί να είναι κατι άλλο δεν υπάρχη κάτι άλλο με τέτοια συμπτώματα, ούτε σωματοποιησεις διαταραχής άγχους δεν είναι.
Τώρα όμως θέλω να πάω σε καρδιολόγο και δεν μπορώ δεν με αφήνει το άγχος παθαίνω κρίσεις πανικού όταν πάω δεν μπορώ να ηρεμήσω,και ύστερα ήθελα να πάω επιτέλους σε έναν ψυχίατρο.
Τι να πάρω για να ηρεμήσω να πάω να δω άλλων γιατρό? Πρέπει να πάρω κάτι αλλιώς δεν έχω την δύναμη να πάω και όσο δεν ξέρω τι μου γίνεται χαλιεμε περισσότερο, νιώθω ότι τα έχω όλα λες και αυτά που ειχα δεν έφταναν.
Ίσως να πάω πρώτα σε έναν ψυχίατρο να μιλήσω να μου δώσει κάποιο ηρεμιστικό?
Ότι συμβουλί έχετε θα με βοηθήσει πολύ.
Ευχαριστώ πολύ.