Άγχος υγείας- Γενικευμένη αγχώδη διαταραχή
Καλημέρα σε όλους. Διαβάζω αρκετά χρόνια το φόρουμ αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Πριν 3 χρόνια και κάτι είχα διαγνωστεί με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και άγχος υγείας. Τότε λόγο κάποιων αλλαγών που είχαν γίνει στη ζωή μου, μετακόμισα στο εξωτερικό, λογικά είχα πίεση και μου το έβγαλε σε άγχος υγείας. Πήγα με δίκη μου απόφαση σε ψυχίατρο και μου διέγνωσε γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και ξεκίνησα εσιταλοπραμη για ένα χρόνο και κάτι. Λόγο του ότι ξεκίνησα και ψυχοθεραπεία αμέσως τα συμπτώματα υποχώρησαν σχετικά γρήγορα εντως 1-1.5 μηνών. Την ψυχοθεραπεία την συνέχισα μέχρι τον Νοέμβρη όπου λόγω κάποιων περιστάσεων σταμάτησα για ένα εξάμηνο. Και κάπου πριν δυο μήνες ξεκίνησαν και πάλι όλα. Πήγα σε ένα γαστρεντερολόγο γιατί είχα συμπτώματα παλινδρόμησης. Μου συνέστησε να κάνω γαστροσκοπηση προληπτικά αλλά μου είπε ότι κατά πασα πιθανότητα δεν θα βρούμε τίποτα. Το μεσοδιάστημα επέστρεψα στην παλιά μου συνήθεια. Dr Google. Και δωστου φοβίες για καρκίνο οισοφάγου και στομάχου και για προκαρκινικές αλλοιώσεις οισοφάγου. Η γαστροσκοπηση και οι βιοψίες ήταν καθαρές με μια μικρή ένδειξη παλινδρόμησης που μου είπε είναι κατά πασα πιθανότητα από άγχος. Όταν επέστρεψα από τη γαστροσκοπηση ανέβηκα στη ζυγαρια. Είχα να ζυγιστώ σίγουρα ένα εξάμηνο με χρόνο. 78.5 ενώ θυμάμαι τον εαυτό μου 80-81-82 κιλά. Από τότε, εδώ και ένα μήνα δηλαδή, ζυγίζομαι κάθε μέρα 2-4 φορές και πιέζομαι να τρωω και κάποιες φορές και εντελώς παχυντικά φαγητά καθώς θέλω να δω να ανεβαίνω κιλά αλλά έως τώρα τίποτα. Και τι πιο σύνηθες θα έλεγε κάποιος; Dr Google «απότομη Αποκριά βάρους» και δώστου καρκίνος στο πάγκρεας κτλ. (Πάλι καλά το στομάχι το απέκτησα????). Το ανέφερα στον παθολόγο μου και μου είπε δεν είναι φυσιολογικό και να κάνω εξέταση για θυρεοειδή που βρήκε κανονική. Όταν του είπα τους φόβους μου μου είπε είμαι πολύ νέος (32 χρόνων άνδρας 1.77) και ότι δεν έχω κανένα οικογενειακό ιστορικό. Δεν με έπεισε όποτε ξεκίνησα να να κάνω αιματολογικές. Την πρώτη φορά όλα φυσιολογικά εκτός τα λευκά που ήταν 3.8 ενώ το όριο 4.5 αν θυμάμαι ναι την δεύτερη εντός Ορίων. Αλλά σκεφτόμουν γιατί την πρώτη ήταν πιο χαμηλά. Μετά για καρκινικούς δείκτες. Πάλι εντως Ορίων αλλά την πρώτη το CEA 1.3 και τη δεύτερη την επόμενη εβδομάδα 1.9 και το CA 19-9 την πρώτη 11.3 και τη δεύτερη 14.4. Εντως οριων και τα δυο αλλά σκέφτηκα γιατί ανεβαίνουν. Πίεσα τον παθολόγο να με στείλει για υπέρηχο κοιλιας με το σκεπτικό ότι θα βγει καθαρό και θα ηρεμήσω (πριν δυο χρόνια ήταν εντάξει). Πήγα και μου βρήκαν δυο κρυστάλλους στο τοίχωμα στης χολιδοχου κύστης. Μου είπαν δεν είναι κάτι και ότι αν κόψω τα λιπαρά λογικά θα φύγει και να το δούμε σε ένα χρόνο πάλι. Και ξεκίνησαν οι σκέψεις τι είναι αυτό; Μήπως πολύποδας και μπορεί να γίνει κάτι σοβαρό; Μήπως προκύπτει από κάπου άλλου αυτό; Δεν ξέρω αν θέλω να μπω πάλι σε φαρμακευτική αγωγή. Επίσης δεν ξέρω γιατί ξεκίνησα να τα γράφω αυτά. Μάλλον για να βάλω σε μια σειρά τη σκέψη μου. Δεν μπορώ να καταλάβω αν πρέπει να συνεχίσω να το ψάχνω αλλά το ότι είμαι μια χαρά λόγο της ηλικιας μου δεν με καλύπτει. Όπως και να έχει συγνώμη για τα λάθη στο κείμενο έκανα μεγάλη προσπάθεια να βάλω τη σκέψη μου σε σειρά!