Εμβοές και απελπισία - να συνεχίσω το Efexor;
Καλησπέρα παιδιά, είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση ψυχολογικά. Είμαι στις 2 εβδομάδες που παίρνω Efexor για αγχώδη διαταραχή, και ιδίως άγχος υγείας (37.5 mg τις πρώτες 5 μέρες, 75 για 7 ημέρες και τώρα 150 τις τελευταίες 3 ημέρες). Την Κυριακή (δηλαδή στη 1.5 εβδομάδα στο Efexor) διάβαζα ένα άρθρο για τις εμβοές και συνειδητοποίησα ότι μάλλον (γιατί δεν είμαι σίγουρος για τίποτα πλέον στην κατάσταση μου) είναι κάτι που το έχω σε όλη μου τη ζωή και γίνεται αντιληπτό το βράδυ που είναι ήσυχα. Όμως μέχρι τώρα νόμιζα ότι το βουητό στα αυτιά μου είναι από τις ηλεκτρονικές συσκευές και δεν έδινα σημασία. Τώρα που έμαθα τι είναι πραγματικά περνάω εφιαλτικά, όλο το βράδυ βουίζουν απίστευτα τα αυτιά μου και κοντεύω να τρελαθώ. Έχω διαβάσει ότι το άγχος διογκώνει τις εμβοές, αλλά είναι δυνατόν να είναι όλα στα μυαλό μου, εφόσον τα ακούω; Το πρόβλημα επίσης είναι ότι από όσο είδα οι εμβοές μπορεί να είναι παρενέργειες του Efexor (και γενικά των αντικαταθλιπτικών), οπότε τώρα δεν ξέρω και εάν πρέπει να συνεχίσω τη θεραπεία ή όχι. Δεν ξέρω εάν φταίει το Efexor ή απλώς τώρα που διάβασα το άρθρο το παρατήρησα. Λογικά εάν το Efexor μου έκανε εμβοές δεν θα το παρατηρούσα από τις πρώτες μέρες, αντί για 1 εβδομάδα μετά; Επίσης στις 2 εβδομάδες δεν θα έπρεπε να με έχει πιάσει το φάρμακο για να μην αγχώνομαι για όλα αυτά;; Εάν το προκαλεί το efexor θα σταματήσει κάποια στιγμή; Φοβάμαι ότι το Efexor μπορεί να με καταστρέψει αλλά μπορεί να είναι στο μυαλό μου και να είμαι χειρότερα εάν διακόψω και αυτό το δίλημμα με κάνει να υποφέρω. Τι να κάνω;