Originally Posted by
ΑΧΒΑΧ
Προσπαθώντας να βρω μια άκρη για τον χαρακτήρα μου, και για τον τρόπο που σκέφτομαι κατάλαβα πώς η αιτία είναι τα λεφτά...
Μεγάλωσα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα είχα τα απαραίτητα αλλά πάντα , δεν περίσσευε τίποτα. Οικονομία σε όλα και περισσότερο φόβος να μην χαλάσει κάτι, να μην αρρωστήσω γιατί θα πέφταμε έξω στα έξοδα, από που να καλυφθούν. Κόμπλεξ κατωτερότητας για υλικά αγαθά , σαν παιδί είχα τα απαραίτητα σε φθηνά, δεν διάλεγα αυτό που ήθελα αλλά ότι μπορούσα να αγοράσω. Δεν γινόταν να καλέσω φίλους στο σπίτι με παππούδες, αδέρφια δεν είχα δικό μου χώρο και ντρεπόμουν για τα παλιά παράθυρα, πατώματα, έπιπλα, φαινόταν παρατημένο και χάλια... Είχα και τους γονείς να με πιέζουν με το διάβασμα για καλύτερο μέλλον και επαγγελματική αποκατάσταση. Φροντιστήρια, σπουδές και καμιά παρότρυνση για δουλειά μέχρι που μεγάλωσα. Από δουλειά σκέτη απογοήτευση πήγαν χαμένα τα χρήματα για σπουδές και έχασα τα καλύτερα χρόνια με το διάβασμα χωρίς κανένα ένσημο. Έβγαλα χρήματα δουλεύοντας και δεν ξοδεψα για διασκέδαση, καλύπτω το κόμπλεξ με υλικά αγαθά , όχι υπερβολές αλλά να έχω δεύτερο ζευγάρι παπούτσια , με επιλογή χωρίς να παίρνω το φθηνό. Όταν σπούδαζα είχα ένα ζευγάρι καλά παπούτσια για εξόδους αλλά τα δανιζα και στον πατέρα μου για κάνα γάμο, εγώ δεν πήγαινα γιατί θα ήθελα και ρούχα... . Τώρα πάλι φοβάμαι να ξοδέψω γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει αργότερα. Δεν είμαι τσιγκούνης αλλά ξοδεύω μόνο για επένδυση για κάτι που το θεωρώ απαραίτητο ή που θα επωφεληθω αργότερα. Για οικογένεια φοβάμαι πώς δεν θα μπορώ να προσφέρω τα απαραίτητα στα παιδιά και δεν έμαθα να διασκεδάζω με παρέα, για να νιώθω ανάγκη να κάνω φίλους ή σχέση.
Τι γνώμη έχετε για τα λεφτά?
Μπορούν να μας καθορίζουν στην ενήλικη ζωή η έχει να κάνει μόνο με τις επιλογές μας?
Βλέπω γνωστούς που είτε έχουν κάνει οικογένεια και εξακολουθούν να ζούν φτωχικά και κάποιοι όσα λεφτά βγάζουν τα ξοδεύουν όλα μόνο για διασκέδαση χώρις άγχος για το μέλλον τους.