Ελευθερος συμπτωματων και ιστορια μιας ομοιοπαθους
https://www.psychologytoday.com/za/b...-schizophrenia
Η κοπελα στο σαιτ λεει οτι μετα απο δυο δεκαετιες μαχης με την σχιζοφρενεια ειναι ελευθερη συμπτωματων λογω της αντιψυχωτικης αγωγης που τηρει ευβλαβικα και απο τρεις ειδικους ψυχικης υγειας που επισκεφτηκε της αρνηθηκαν οτι εχει διαγνωση σχιζοφρενειας παρολο που τα πρωτα χρονια περασε δυσκολα μεχρι να συνελθει απο την ψυχωση που εμφανισε.τι θελω να πω με αυτο οτι τυχαινει να βιωνω το ιδιο με την συγγραφεα αυτου του αρθρου ακομα και απο ψυχιατρους υστερα απο 15 χρονια μαχης με την σχιζοφρενεια παρολο που εχω παρει χιλιαδες αντιψυχωτικα ολα αυτα τα 15 χρονια πιστης αγωγης ο ψυχιατρος του δημοσιου νοσοκομειου που με βλεπει τωρα του ειχα πει μια ψιλουποτροπη με διαφορα ψυχωτικα στοιχεια και επειδη οπτικα φαινομαι καλα με αμφισβητουσε οτι τα εχω και μου αλλαζε αυθαιρετα την διαγνωση απο σχιζοφρενεια σε διπολικη διαταραχη χωρις ποτε να εχω εμφανισει μανιακο ή υπομανιακο ή ακομα και καταθλιπτικο επεισοδιο αυτο που ειχα παντοτε ηταν δυο ψυχωτικα επεισοδια που περασα αρκετα μικρος σε ηλικια απουσια χρησης ουσιων ή αλλων εξαρτησεων.
το ειχα βιωσει και με μια υπαλληλο ιατρειου για καρδιολογικα θεματα που ηθελα να ελεγξω κατι ειδε την διαγνωση οτι εχω ψυχωση απο το αμκα(κατι πρεπει να γινει επιτελους απο το κρατος να μην τα βλεπουν ιατροι αλλων ειδικοτητων επιτελους προσωπικο απορρητο) και αυτη με τη συμπεριφορα της εδειξε οτι εβγαλα τρελοχαρτο για την πλακα μου.
δεν μπορω να καταλαβω ρε παιδια απο την μια μας λετε αρρωστους οποτε σας συμφερει και εχουμε δικιο σε καποια πραγματα και απο την αλλη μας κρινετε αυστηρα οτι παιζουμε θεατρο μονο οταν εισαι μεσα στο χορο καταλαβαινεις πως εισαι και οχι με 10 λεπτα που μας βλεπετε εξω.οταν ειχα το συνδρομο καταδιωξης με καταλαβαν και οι φιλοι μου πηρα δευτερο αντιψυχωτικο το σολιαν και μου φυγε παει να πει οτι τωρα που δεν εχω συμπτωματα δεν εχω ψυχωση.δεν μπορω να καταλαβω πως σκεφτονται οι ανθρωποι αφου γι αυτο βγηκαν τα φαρμακα για να καταπολεμουν τα συμπτωματα αμα ειναι να τα παιρναμε και να ειμαστε οπως οι ψυχωτικοι στο μεσαιωνα που δεν υπηρχαν θεραπειες φυσικα και δεν θα παιρναμε τα φαρμακα αυτα αν ειναι μηδεν στο πηλικο γιατι εχουν και αυτα ποσες παρενεργειες απο γυναικομαστια παρκινσονισμο προβληση διαβητη και χοληστερινης καρδιολογικα προβληματα οπως το συνδρομο qt που μπορει να οδηγησει σε αιφνιδια ανακοπη απωλεια ή μειωση λιμπιντο καθυστερημενη εκσπερματιση παχυσαρκια ειναι λιγες απο τις πολλες παρενεργειες που εχουν στον καθενα μας τα αντιψυχωτικα γι αυτο αλλωστε ζουμε και 20 χρονια λιγοτερο απο το γενικο πληθυσμο.
ειχα διαβασει ενα αρθρο απο την αυστραλια που ελεγε οτι ενω το ποσοστο των ατομων με σχιζοφρενεια ειναι 1% στην Αυστραλια το ποσοστο αιφνιδιων θανατων σε καρδια σε ηλικιες κατω των 50 ετων κατα 10% αφορα ατομα με σχιζοφρενεια που σημανει οτι πολλα αντιψυχωτικα κανουν παραταση qt στην καρδια και οδηγει το ατομο στην ανακοπη.οπως ειχα δει ενα θεμα που ειχε ανοιξει καποιο μελος στην ενοτητα νομιζω τους αγχους και ελεγε για την παραταση qt στην καρδια και του απαντησαν οτι ειναι κληρονομικο μεγα λαθος ειναι και κληρονομικο και επικτητο και μπορει να το κανουν αντιψυχωτικα φαρμακα οπως και αντικαταθλιπτικα γι αυτο χρονιοι χρηστες αυτων των φαρμακων αμα τα παιρνουν απο μικρη ηλικια δεν ξεπερνανε τα 60 ετη αλλα στην ψυχωση ειναι απαραιτητα και χωρις αυτα θα ειμαστε κουδουνια και το σολια που παιρνω κανει παραταση qt οπως και τοσα αλλα φαρμακα ψυχοτροπα διαβαστε το φυλλων οδηγιων των φαρμακων που παιρνετε