Originally Posted by
Sunny212
Ο σύζυγος μου πάσχει από ανίατη νευρολογική ασθένεια εκφυλιστική φύσεως. Σύμφωνα με το γιατρό ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στην αγωγή και σε σταθερή κατάσταση. Το μεγάλο πρόβλημα του είναι το ψυχολογικό. Δε μπορεί να αποδεχτεί την ασθένεια του και να παλέψει γι αυτή. Πηγαίνει σε ψυχίατρο, παίρνει αντικαταθλιπτική αγωγή αλλά δεν υπάρχει καμία βελτίωση. Σε ψυχολόγο έχει πάει 2,3 φορές αλλά λέει ότι δεν τον βοηθαει πουθενα κ δεν θέλει να ξοδευει χρήματα γιατί εχει σκοπό να σταματήσει τη δουλειά.Η δουλειά του είναι από το σπίτι και αυτί δεν μπορεί να αλλάξει και δεν το επιθυμεί κιόλας πια παρόλο που αυτό τον έχει φέρει στο σημείο που είναι τώρα. Δεν θέλει πια κοινωνικές επαφές κ δε θέλει να βγαίνει έξω γιατί λέει ότι είναι ανάπηρος. Γενικά δε θέλει να κάνει τίποτα ούτε στο σπίτι ούτε έξω. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω να τον βοηθήσω αλλά έχω την εντύπωση ότι ο,τι κ να του πω δεν ακούει, ούτε εμένα ούτε τα συγγενικά του πρόσωπα. Οπότε τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις; Αναρωτιέμαι αλλά λύση δε βρίσκω.