Να σταματήσω ή να αλλάξω θεραπευτή?
Γεια
Από τις αρχές Φεβρουαρίου που είχα μια πολύ σοβαρή αλλαγή στη ζωή μου χρειάστηκε να (ξανα)απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό γιατί αισθανόμουνα απελπισία και αδιέξοδο.
Κάνοντας μια έρευνα μέσω instagram βρήκα αρχικά μια ψυχοθεραπεύτρια και κάναμε μια συζήτηση μέσω zoom αλλά δεν μπορώ να πως πως έμεινα ευχαριστημένος και έτσι την πλήρωσα κανονικά και αποχώρησα ευγενικά.
Κατόπιν πάλι μέσω instagram βρήκα έναν ψυχοθεραπευτή ο οποίος έδειχνε σοβαρός (παρά το νεαρό της ηλικίας) και κάναμε μια δια ζώσης. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος και μάλιστα του περιέγραψα όλες τις εμπειρίες που είχα με θεραπευτές παλιότερα (καμία δεν είχε ξεπεράσει το 6μηνο). Τις πρώτες φορές δεν έβλεπα την ώρα να πάω για τη συνεδρία. Όμως αυτό κράτησε το πολύ 6 συνεδρίες. Τώρα 3,5 μήνες μετά την πρώτη είμαι σε φάση, οκ, δεν θα χάσω και τίποτα αν δεν πήγαινα. Αισθάνθηκα σε κάποιες φάσεις μια έλλειψη σοβαρότητας να το πω, μια ειρωνία, ένα ΜΗ νιάξιμο, ένα σα να παραγνωριστήκαμε?? Μια πίεση??
Δε ξέρω
Έχω μια τάση να μιλήσω παράλληλα και σε άλλον ψυχοθεραπευτή αν και αυτό λένε είναι αδόκιμο και μη λειτουργικό. Από την άλλη έχω πάλι τον φόβο πως θα το πω: δεν παίρνω βοήθεια μεγάλε, κάτι δε μου κάθεται.
Θα έπρεπε να με έχει ρωτήσει ? πως αισθάνομαι? θα έπρεπε να είχε δει την πρόοδό μου ή όχι?
Σας έχει συμβεί?