Originally Posted by
Niels
Για δόση μέχρι 50 εννοούσα και εγώ. Φυσικά είναι επιλογή του καθενός το τι θα κάνει και ποιον γιατρό θα εμπιστευτεί, άλλωστε ούτε όλοι είμαστε ίδιοι, αν ήταν έτσι ένα φάρμακο θα υπήρχε για όλους αλλά δεν ισχύει. Ξέρω ότι τώρα ψάχνεις ανακούφιση στο πρόβλημα σου, και ξέρω ότι είναι το τελευταίο που θα ήθελες να ακούσεις αλλά γιατρό που σε έχει για τόσο χρονικό διάστημα σε βενζο δεν θα εμπιστευομουν. Ορθοπαιδικός που του είπα ότι έπαιρνα λυρικα για τον πόνο στο ισχίο και τη γενικευμένη αγχωδη διαταραχή μου είπε να μην ξαναπάρω γιατί έχει παρενέργειες στη λειτουργία του εγκεφάλου. Τον άκουσα, έκανα ψυχοθεραπεία για πέντε χρόνια, παίρνω cipralex και ρεμερον και δεν χρειάζομαι ούτε τις βενζοδιαζεπίνες. Το valdoxan εγώ προσωπικά το θεωρώ πολύ καλό, με είχε βοηθήσει στον ύπνο και στη διάθεση αλλά όχι στο άγχος. Επίσης έχει το κακό ότι χρειάζεται να κάνεις τακτικές εξετάσεις αίματος γιατί μπορεί να πειράξει το συκώτι. Έχει και το καλό ότι κόβεται εύκολα, χωρίς παρενέργειες. Εμένα με βοηθούσε και το ρόφημα βαλεριανας στον ύπνο, το ρόφημα όμως, όχι οι κάψουλες. Η μελατονίνη μου προκαλεί πλήρη αϋπνία. Εγώ με ρεμερον 15mg και κοιμόμουν καλύτερα από την πρώτη εβδομάδα και σε διάστημα εξαμήνου η διάθεσή μου ήταν σούπερ. Όπως είπε και παραπάνω ο φίλος μετράει και αν εκείνο το χρονικό διάστημα έπαιρνες κάτι άλλο ή είχες μόλις σταματήσει τις βενζοδιαζεπίνες. Επίσης μετράει η σταθερή ώρα λήψης, να το παίρνεις ακριβώς πριν ξαπλώσεις κλπ. Εγώ θυμάμαι τις πρώτες τρεις μέρες που το πήρα ξυπνούσα συνέχεια για κατούρημα. Θέλει να του δώσεις και λίγο χρόνο να δράσει. Επίσης θυμάμαι ότι στα 30mg έκανα ακόμη καλύτερο ύπνο. Έχει όμως το αρνητικό ότι ειδικά τον πρώτο καιρό αυξάνει την όρεξη και μακροπρόθεσμα μια μεγαλύτερη από 15mg δόση μπορεί να δημιουργήσει και ζητήματα στον μεταβολισμό. Εύχομαι να καλυτερευσεις γρήγορα.