Ισχύς χαπιών και διάκριση εαυτού
Έχω το τελευταίο διάστημα μια έντονη αίσθηση, αλλά και φοβία πως θα πάψουν σταδιακά τα φάρμακα να με "πιάνουν". Ήδη λαμβάνω αγωγή εδώ και 12 χρόνια. Έχω αλλάξει αγωγές ανά τα χρόνια, λόγω των ανεπιθύμητων ενεργειών, ωστόσο πλέον στενεύουν και οι επιλογές χαπιού, και τελευταία νιώθω ότι δεν είναι 100% αποτελεσματική η αγωγή μου, όσων αφορά τη συμπεριφορά μου και κάποιες έτσι διάσπαρτες ιδεοληψίες και έμμονες ιδέες.
Από την άλλη, έχω πάψει πλέον να μπορώ να διακρίνω καθαρά ποιά χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς μου είμαι εγώ και ποια μου προσάπτει η πάθηση. Είναι μια δύσκολη διάκριση θεωρώ (στα αρνητικά συμπτώματα, αυτά που αφορούν τη συμπεριφορά, τα κίνητρα κλπ).
Κάπου ανά τα χρόνια και ανά τις κρίσεις ψυχώσεων, ξέχασα ποια πραγματικά είμαι εγώ.. Κάθε έντονο συναίσθημα αποδίδεται στην πάθηση μου από τους οικείους μου. Θυμός, λύπη, άγχος, γέλιο, εντονη χαρά κλπ. Και πώς θα θεωρούμουν "φυσιολογικη"; Ποια έκδοση τελικά του εαυτού μου θα ήταν "νορμαλ"; Θεωρώ πως όλοι οι άνθρωπο έχουν τα πάνω και τα κάτω τους.. Από τη στιγμή που είμαι όσο το δυνατόν πιο λειτουργική γίνεται, ξέρω τουλάχιστον ότι δεν χάνω τελείως τον έλεγχο της λογικής μου.