Originally Posted by
Γιώτα Στάνη
Είμαι περίπου 60 χρονών και σε απόγνωση. Παντρεμένη εδώ και πολλά χρόνια με έναν κακοποιητικό άντρα, χωρίς να βρω τη δύναμη να φύγω. Μη με ρωτήσετε γιατί, νομίζω πως όσες δεν το καταφέραμε έχουμε λίγο πολύ τους ίδιους λόγους. Για μένα οι " δικαιολογίες" είναι πως δεν είχα ανθρώπους γύρω μου, έχασα τους γονείς μου νωρίς, ο αδερφός μου είναι μακρια και όσο για τους φίλους, αφού δεν τόλμησα να μιλήσω ποτέ σε κανέναν δεν ξέρω και αν θα υπήρχαν καποιοι που θα με βοηθούσαν. Είμαι μορφωμένη και με υψηλή θέση στο δημόσιο, ναι θα μπορούσατε να πείτε πως είναι ντροπή μου που υπέμεινα και υπομένω. Έχω δύο ενήλικα παιδιά τα οποια δεν θέλω να εμπλέξω σε αυτό. Ζουν σε άλλη πόλη οπότε δεν βλέπουν πολλά. Έχω υποστεί στο παρελθόν και σωματική κακοποίηση απο το σύζυγο μου αλλά τα τελευταία χρόνια υφίσταμαι κυρίως ψυχολογική και συναισθηματική κακοποίηση με όλα όσα αυτή εμπεριέχει (βρισιές, υποτίμηση, απειλές, εκφοβισμό κλπ.). Κάτι που πρέπει να αναφέρω επίσης είναι πως εδώ και πάνω απο 10 χρόνια παλεύω με τον καρκίνο και βρίσκομαι σήμερα σε τελικό στάδιο, αλλά σε ύφεση. Κάνω θεραπείες συντήρησης οι οποίες με καταβάλλουν σωματικά. Αυτός είναι ο λόγος και της απόγνωσης, πόση δύναμη να βρώ για να φύγω; πού να πάω; (να προσθέσω πως στο θεμα της υγείας μου μου συμπαραστεκεται στο πλαίσιο της φροντίδας, να με πάει στους γιατρους, στα νοσοκομεία, να πάρει τα φάρμακα μου κλπ). Χτες είχαμε ένα πολύ άσχημο κακοποιητικό επεισόδιο που με παρέλυσε τελείως, αυτό μου έδωσε την αφορμή να γράψω εδώ. Επειδή δεν βρίσκω λύσεις, επειδή απο χτες σκέφτομαι τι να κάνω και δεν ξέρω, που να απευθυνθώ; πώς να το χειριστώ; Είναι πολύ βαρύ μαζί με τον αγώνα ενάντια στην ασθένεια και ξέρω πως μου κάνει κακό και σε αυτό το κομμάτι η κακοποιηση. Δεν ξέρω πόσο κακό μπορεί να κάνει ακόμη σε μένα, χτες με απείλησε πως είναι ικανός να κάνει κακό και στα παιδιά αν συνεχίσω έτσι , δηλαδή να του σπάω τα νευρα ακόμη και με το πως τον κοιτάω λέει, δεν ξέρω τι εννοεί, δεν έκανα κάτι, τα ξεσπάσματα του έρχονται ξαφνικά εκει που δεν το περιμένεις. Του πρότεινα να ζητήσει βοήθεια από ειδικό αλλά δεν το δέχεται ούτε για κουβέντα. Απλά έστω και να τα γράψω αυτά πο ζω ίσως μου δώσει λίγη ανακούφιση, ίσως γι αυτό τα γράφω. Νιώθω πως θέλω να πεθάνω άμεσα αλλά στη σκέψη αυτή με σταματά η σκέψη των παιδιών μου , πως με χρειάζονται ακόμη και τους προσφέρω κάποιες βοήθειες. Μπορώ να χειριστώ μια τέτοια κατάσταση όταν είμαι ψυχολογικό ράκος; Νιώθω φόβο, τρόμο, απόγνωση και πολλά άλλα.....