Originally Posted by
Wrongplanet
Έχω ασπεργκερ, δεπυ και δυσαριθμησία. Με 2 γονείς μεγάλους σε ηλικία που πάντα πίεζαν εμένα και την αδερφή μου για βλακειες. Να κάνουμε παρέα με πλούσιους, να μας συμπαθούν οι άλλοι, να κάνουμε καλές γνωριμίες, να ασχοληθούμε με τον χορό και την γυμναστική. Η αδερφή μου δεν έχει κάποια νευροαναπτυξιακή πάθηση όπως εγώ. Μπορούσε και ανταποκρίνοταν στις απαιτήσεις τους. Όμως πιέστηκε πολύ. Περισυ παντρεύτηκε και έφυγε, τώρα έχει παιδάκι, τους ξεκοψε αμέσως τους γονείς. Εγώ ήθελα πολύ να παω πληροφορική ή χειρονακτικες δουλειές ποτέ όμως δεν ενέκριναν. Στο σχολείο μέχρι και να βγάλω τα τετράδια από τη τσάντα δυσκολευομουν. Πολύ κορόιδευαν οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές, ξύλο συνέχεια. Πολύ δύσκολα έχω περάσει. Μπουλινγκ πολύ συχνά καθώς φαίνεται ότι έχω αυτισμό. Δεν έχω κάνει θεραπείες πριν τα 18 γιατί οι γονείς μου εχουν ταμπού με τις αναπηρίες και τους ψυχολογους, μόνο αφού ενηλικιωθηκα έκανα κάτι ψιλά. Γνώρισα κάποιον από Σκανδιναβία και μου είπε να μετακομισουμε. Όμως μια ήθελε μια δεν ήθελε σχέση από απόσταση, μετά δεν ήθελε και σχέση από κοντά. Ξόδεψα έναν χρόνο από την ζωή μου ενώ είχα σκοπό να περάσω κεπα για να πάρω το επίδομα και να προσληφθω πιο εύκολα σε καμία δουλειά δημοσίου γιατί ποτέ δεν έβρισκα δουλειά σε ιδιώτες. Και να ξεκινήσω σπουδές εξ αποστάσεως. Τα άφησα όλα και έφυγα, δεν έμαθα καν την γλώσσα γιατί μου είπε ότι θα την μάθω καθώς συζουμε. Βρήκα μία εργασία, τεχνική υποστήριξη, ημιαπασχοληση. Πήγα νοίκιασα σε σπίτι με συγκατοίκους από το Μπαγκλαντές και με κορόιδευαν, με παρενοχλουσαν, με έβαζαν να καθαρίζω. Πέρασα δύσκολα. Μετά βρήκα άλλο δωμάτιο να νοικιάσω αλλά φοβάμαι πως ο ιδιοκτήτης θα θέλει στο μέλλον να συζησει με την σχέση του καθώς είναι 30κατι και το πάνε σοβαρά. Μη γνωρίζοντας την γλώσσα έχω πολύ λίγες ευκαιρίες. Η χώρα είναι υπέροχη, μόνο μια φορά έχω φάει μπουλινγκ όταν έμεινα σε μια δομή καθως άλλαζα σπίτι και το προσωπικό ήταν πολύ άβολο μαζί μου επειδή έχω αυτισμό. Δεν ξέρω αν είναι όσο ωραία όσο το φαντάζομαι, μπορεί να έτρωγα και εδώ μπουλινγκ. Με στεναχώρησε το πως μου φέρθηκαν στη δομή, πολλη αδιαφορία και μου είπαν ότι το πρόβλημα μου με εκείνους τους συγκατοίκους δεν ήταν σοβαρό και οτι υπάρχουν γυναίκες που τις χτυπάνε οι άντρες τους και πως αυτές έχουν προτεραιότητα. Ειχαν την δυνατότητα να με βοηθήσουν με την μετακόμιση, με πολλά άλλα ήταν απόμακροι. Θα γυρίσω πίσω γιατί εδώ δεν δικαιούμαι επιδόματα και φοβάμαι μη μείνω στον αέρα. Οι γονείς μου με ζαλίζουν ότι τώρα είναι μόνοι τους που έφυγα εγώ και η αδερφή μου. Εγω κοιτάω το μέλλον μου και αυτοί συνεχίζουν τα δικά τους τα εγωιστικα. Εχω κουραστεί, μου έχουν φάει την ψυχή, από τα 13 να θέλω να αυτοκτονήσω αλλά δεν ήμουν καν αρκετά λειτουργική για να το κάνω. Μου έχουν χαλάσει όλα τα δόντια και εχω απονεύρωσεις από τα 18. Δεν μπορούσα να τα πλένω και δεν έχω κανένα να με βοηθάει. Ταλαιπωρία πολλή, για το τίποτα. Γιατί δεν εχω κανένα δίπλα μου. Αλίμονο μου που γεννήθηκα με αυτές τις παθήσεις σε τέτοια οικογένεια. Δεν θέλω να ζω άλλο, απορώ γιατί μένω ακόμη ζωντανή, ειδικα τώρα που θα μου είναι πιο εύκολο να σχεδιάσω το τέλος μου καθώς τώρα ειμαι πιο λειτουργική. Τουλάχιστον εδώ έχει πολύ καλή μονάδα κρίσης ψυχικής υγείας και με έχει αναλάβει συγκεκριμένο άτομο και μιλάμε συχνά μέσω μηνυμάτων. Στην Ελλάδα είμαι τόσο μόνη. Με μια οικογένεια που με μισεί και είναι ηλικιωμένοι. Τι θα κάνω εγώ στη ζωή μου τόσο μόνη. Σχέση μακροχρόνια δεν μπορώ να βρω με τίποτα, πόσες στη ηλικία μου έχουν αγόρια εδω και 4,5 χρόνια που τις αγαπάνε τόσο πολύ. Μακάρι να ήμουν κάποια άλλη. Δεν ξέρω τι θα απογίνω με τόσο κοινωνικό αποκλεισμό και μίσος από παντού. Είμαι 23 και αισθάνομαι πως δεν εχω καν μέλλον ενώ άλλοι ανθίζουν.