Ανησυχω για κατι που αναγκαστηκα να ζητησω σε περιπτωση που εσπαγα υποσχεση
Συγνωμη που ανοιξα πολλα θεματα. αποφασισα να κρατησω ενα και να κανω καποια συζητηση μαζι σας σχετικα με το προβλημα μου. εδω θα σας γραψω τα παντα και ολη την ιστορια
Έχω ocd και παλια ηλεγχα ψυχαναγκαστικά αν η πόρτα μου ήταν κλειστή και αν ο θερμοσίφωνας και ο φούρνος μου ήταν κλειστοί. Ήταν πραγματικά χρονοβόρο και κουραστικό. Απλώς δεν μπορούσα να το σταματήσω.
Προκειμένου να βρω εναν τροπο να σταματήσω αυτούς τους ψυχαναγκασμούς, αποφάσισα να προσπαθήσω να κανω μια υπόσχεση στον Θεό/Θεούς ότι δεν θα κάνω αυτούς τους ψυχαναγκασμους και ζήτησα μια μη συγκεκριμένη τιμωρία σε περίπτωση που σπασω την υποσχεση για να χρησιμοποιώ το φόβο της τιμωρίας για να τρομάξω και να αναγκάσω τον εαυτο μου να μην σκεφτει καν να κάνει αυτούς τους ψυχαναγκασμους.
Μια μέρα, εξήγησα στον Θεό/Θεούς ότι δεν εννοώ αυτές τις υποσχέσεις και ότι μια πραγματική υπόσχεση θα μετρούσε μόνο αν την εννοώ πραγματικά, αν καταλάβω τι υπόσχομαι και αν την επικυρώσω κάνοντας μια χειρονομια 3 φορες ως επικυρωση της υποσχεσης.
Ένα βράδυ, πήγαινα να καθαρίσω την πόρτα μιας εκκλησίας με μερικές βρεγμένες χαρτοπετσέτες που είχα στην τσέπη μου. Καθώς ήμουν καθ' οδόν, παρατήρησα ότι οι βρεγμένες χαρτοπετσέτες καταστράφηκαν στην τσέπη μου. Το Ocd άρχισε να μου λέει να επιστρέψω σπίτι για να πάρω άλλες, καθαρές χαρτοπετσέτες για να τις χρησιμοποιήσω αντι για τις κατεστραμμενες.
Δεν ήθελα να κάνω τον ψυχαναγκασμο αυτον.. Το κεφάλι μου ζαλίστηκε από αυτή την πίεση. Είπα βιαστικά στον Θεό/Θεούς κάτι περι καταρας αν επεστρεφα στο σπίτι ξανά για χαρτοπετσέτες ή κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να θυμηθώ τα λόγια μου ακριβως. Λόγω βιασύνης, τα λόγια μου μπορεί να ήταν κάπως γενικά. Μετά από λίγο, αποφάσισα να κάνω την υπόσχεση πιο συγκεκριμένη και να είμαι πιο προσεκτικός στα λόγια μου. Έτσι, έδειξα την κατεύθυνση του σπιτιού μου και επίσης, την κατεύθυνση της εκκλησίας, ενώ έλεγα κατι τυπου να με καταραστουν με αυτό που φοβάμαι αν σε περίπτωση που επιστρέψω σπίτι μόνο για να πάρω άλλες χαρτοπετσέτες για να τις χρησιμοποιήσω για να καθαρίσω την πόρτα της εκκλησίας.
Προσπάθησα να επικυρώσω την υπόσχεση, αλλά σταμάτησα πριν ολοκληρώσω τη χειρονομία επικύρωσης που ειχα βαλει ως ορο για να μετρησει μια υοσχεση. Δηλαδη, εκανα την χειρονομια 2 φορες και σταματησα πριν την 3η γιατι αλλαξα γνωμη. Ακύρωσα την υπόσχεση και την καταρα και εξήγησα στον Θεό/Θεούς ότι δεν το εννοούσα και ότι απλώς προσπαθούσα να βρω κάποια ανακούφιση από όλη αυτή την πιεση της ιδεοψυχανγκαστικης διαταραχης μου.
Δεν γύρισα σπίτι. Συνέχισα τον δρόμο μου και πήγα στην εκκλησία και χρησιμοποίησα τις χαρτοπετσέτες που είχα ήδη μαζί μου για να καθαρίσω την πόρτα. Το όλο εγχείρημα τελείωσε.
Τώρα, 6 χρόνια μετά, ανησυχώ για κάποια υποθετικά σενάρια
1) Και αν ο Θεός/οι Θεοί δεν ξέρουν τα πάντα ή/και δεν μπορούν να διαβάσουν τα μυαλο και τις προθέσεις και δεν γνωρίζουν το πλαίσιο της ιστορίας με τις χαρτοπετσέτες; Και αν αποδέχτηκαν τα καπως μη συγκεκριμενα λόγια μου ότι δεν θα επέστρεφα ποτέ ξανά στο σπίτι για χαρτοπετσέτες χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά εννοούσα;
2) Και αν όταν προσπάθησα να επικυρώσω την υπόσχεση, έκανα την χειρονομια επικυρωσης μια φορα αλλα γρήγορα και τη θεώρησα ακυρη επειδη μπορει να την εκανα γρηγορα? και αν ξεκίνησα ξανά απο το μηδεν κάνοντας τη χειρονομία 2 φορές και μετα την ακυρωσα πριν φτασω στην τριτη φορα, αλλά ο Θεός/Οι θεοί μέτρησαν επίσης την λανθασμενη χειρονομία και θεωρησαν ότι έκανα τη χειρονομία επικύρωσης 3 φορές ενω τις εκανα 2; ή ακομη και α ν δεν τους ενδιαφέρει η χειρονομία επικύρωσης και απλώς δέχτηκαν τα λόγια της υποσχεσης μου μόνο και μόνο επειδή μπορεί να τα είπα δυνατά;
3) Και αν ένα βράδυ, υπνοβάτησα χωρις να το θυμαμαι; και αν επέστρεψα σπίτι για χαρτοπετσέτες ενώ υπνοβατουσα χωρίς να το θυμάμαι; Και αν ο Θεός/οι Θεοί δεν νοιάζονται αν υπνοβατησα? Και αν δεν καταλαβαν οτι υπνοβατησα?
Ανησυχώ γιατί σε περίπτωση αθέτησης της υπόσχεσης, ζητήθηκε καταρα με κατι που φοβάμα. Εκείνη την περίοδο φοβόμουν κάτι πολύ κακό και πολύ συγκεκριμένο. Κάτι που δεν φαίνεται. Λοιπόν, με λίγα λόγια, ανησυχώ για ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο ο Θεός/Θεοί που ίσως δεν είναι σε θέση να διαβάσουν μυαλά και προθέσεις, μπορεί να δέχτηκαν τα πιθανά βιαστικά γενικά λόγια μου για μια υπόσχεση/συμφωνία στην οποία ζητήθηκε μια κατάρα. Ενω προσπαθησα να κανω την υποσχεση συγκεκριμενη και να σπαει δυσκολα ανησυχω μηπως τα λογια μου δεν ηταν πολυ συγκεκριμενα και θεωρησα αυτονοητο οτι ειναι κατανοητο τι εννοω, ακομη και αν τα λογια μου μπορει να ηταν καπως αοριστα λογω βιασυνης
Σχετικά με την κατάρα που φοβάμαι, δεν θέλω να πω ακριβώς τι είναι γιατί θα πυροδοτήσει το άγχος μου, οπότε θα πω ένα ίσως κάπως παρόμοιο παράδειγμα. Ας πούμε ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο κάποιος ζητά να τον καταραστουν και να μην βρει ποτέ την αληθινή αγάπη. Έτσι, χάνει την ελπίδα του και πιστεύει ότι δεν θα βρει ποτέ την αληθινή αγάπη μόνο και μόνο επειδή ζήτησε να τον καταραστουν με αυτό. Πώς μπορεί να πειστεί ότι δεν είναι καταραμένος εφοσον ειναι κατι που δεν φαινεται?