Originally Posted by
Sunflower98
Σας υπερευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, ειδικά την Remedy και τηνJoanna.
Remedy, αυτό που μου είπες πραγματικά με ξεκλείδωσε και μπορώ να πω πως έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Έχω κάνει ψυχοθεραπεία αλλά σταμάτησα και δεν την έκανα και συστηματικά. Οπότε, μόλις εντόπισα κάποια παραπάνω θέματα προς συζήτηση. Καταλαβαίνω ότι ίσως αυτή μου η ανάγκη να μεταφράζεται ως «δεν πιστεύω στον εαυτό μου, έχω δυσκολία να σταθώ στα πόδια μου, να πιστέψω ότι αξίζω, ότι μπορώ να πειθαρχήσω, ότι μπορώ να κατακτήσω κάτι μόνη μου» και σίγουρα αυτό είναι συνδεδεμένο με την κατάσταση αδυναμίας στην οποία είχα περιέλθει λόγω της 10αχρονης ασθένειας της μητέρας μου. Είχε σοβαρή κατάθλιψη και της γύρισε, όπως μου είπε ο ψυχίατρος, σε μιας μορφής ψύχωση. Πάντα μέσα στην παραίτηση και την ανημπόρια ήταν και όλα αυτά τα ρούφηξα με το καλαμάκι. Έχω κάνει άπειρη δουλειά ψυχοσυναισθηματική και με ψυχολόγο και κυρίως μόνη μου αλλά αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ βαθιά ριζωμένο το πρόβλημά μου με την αυτοπεποίθηση.
Joanna, σε ευχαριστώ πολύ. Όχι δεν υπάρχει όριο στα μαθήματα, μέχρι 14 μπορείς να δώσεις, αλλά το κάθε μάθημα είναι βαρβάτο και θέλει τον κόπο του και το διάβασμά του και σε εμάς δεν είναι σίγουρο ότι αν παρακολουθήσεις θα περάσεις, είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων, σίγουρα η παρακολούθηση παίζει τεράστιο ρόλο αλλά από εκεί και πέρα είναι και το προσωπικό διάβασμα και η τύχη. Τα έχω παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα, οπότε έχω υλικό. Την εποχή του κορωνοϊού κατάφερα και παρακολούθησα όλα όσα δεν είχα παρακολουθήσει επειδή γίνονταν διαδικτυακά και παρά τις διαταραχές ύπνου, και σαν ζόμπι που ήμουν, έμπαινα και παρακολουθούσα. Δουλεύω αλλά παρτ τάιμ και από το σπίτι. Δεν έχουμε πτυχιακή, όχι. Σε συνδυασμό με το σχόλιο της Remedy, κατανοώ ότι το καλύτερο είναι να βρω πρόσφατους απόφοιτους και να κάνουμε απλώς μια ανθρώπινη - φιλική συζήτηση πάνω στα θέματα της σχολής και των επαγγελματικών prospects και παράλληλα να συνεχίσω με την ψυχοθεραπεία και να βρω μόνη μου τα πατήματά μου.
Άρχισα δε να σκέφτομαι ότι αυτή η ανάγκη για μέντορα ίσως να σχετίζεται με τάσεις συνεξάρτησης και με προσωπική αδυναμία να πάρω τη ζωή στα χέρια μου σε κάθε επίπεδο, παρά το γεγονός ότι την έχω πάρει αρκετές φορές με τον τρόπο μου. Θέλω παραπάνω δουλειά.
Σας ευχαριστώ πολύ που μου ξεκλειδώσατε την σκέψη. ❤️✨