Βοήθεια με την μητέρα μου
Καλημέρα σας, είμαι ο Παναγιώτης τότε που σας είχε γράψει για την κοπέλα και το ερωτικό δίλημμα που με μάστιζε. Τελικά το ξεπέρασα τελείως επειδή αγάπησα και συμπάθησα πρώτα από όλα τον ίδιο μου τον εαυτό που τόσα χρόνια τον έκανα στην άκρη λόγω πληγωμένης και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Σας γράφω για άλλο θέμα....
Έχω καταφέρει να αποκατασταθώ και να πατάω γερά στα πόδια μου, προχωράω με τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο, έχω κανονικά δουλειά τα καλοκαίρια που δουλεύω σεζόν σταθερά και γενικά μέχρι τώρα με την ζωή μου είμαι αρκετά ευχαριστημένος, χαρούμενος, πιο συμπονετικός με τον εαυτό μου και όλους τους υπόλοιπους και αρκετά πιο ώριμος. Το μόνο που μου λείπει ώστε να αισθάνομαι πλήρης είναι δύο: μια κοπέλα (που θα βρεθεί δεν φοβάμαι για αυτό) και τα πιστεύω μου. Αυτά τα τελευταία αφορά η παρούσα ανάρτηση.
Έχω αποφασίσει προσωπικά να αναθερμάνω την Ορθόδοξη πίστη μου διότι όταν ήμουν μικρούλης με βοηθούσε πάρα πολύ ψυχικά και πνευματικά και η εκκλησία και η προσευχή και η Καινή Διαθήκη που διάβαζα. Το θέμα είναι όμως, ότι θέλω πραγματικά να διαβάσω την Καινή Διαθήκη πριν κοιμηθώ ή να προσευχηθώ αργά και με νόημα, με συναίσθημα στην καρδιά πριν κοιμηθώ (μερικές φορές προσευχές όπως το Απόδειπνο) και επειδή μένω ακόμα με τους δικούς μου, η μάνα μου ενοχλείται μερικές φορές διότι όταν μου μιλάει δεν μπορώ να της απαντήσω μέχρι να τελειώσω την προσευχή μου για ένα - δυο λεπτά ή με βλέπει που διαβάζω την Καινή Διαθήκη και δεν σέβεται την πίστη μου, λέει ότι κάνω ακραία υπερβολικά πράγματα, ότι αν θέλω να γίνω ιερέας ή μοναχός και κάτι τέτοια. Όσον αφορά τον πατέρα μου, είναι φοβερά βλάσφημος και ευέξαπτος όντας άθεος οπότε και να διαβάσω την Καινή Διαθήκη μπροστά του φοβάμαι μην με πάρει στο ψιλό γαζί και αρχίσει την κοροϊδία. Να συμπληρώσω εδώ ότι η μάνα μου είναι θρήσκα, πιστεύει πολύ στην Παναγία αλλά δεν πάει συχνά εκκλησία από επιλογή ενώ εγώ θέλω να αρχίσω να πηγαίνω κανονικά τις Κυριακές στην Λειτουργία (γενικά η οικογένεια μου είναι από τους τυπικούς, "χλιαρους" χριστιανούς που θα πάει εκκλησία μόνο στις γιορτές και θα προσευχηθεί μηχανικά έτσι για το τυπικό). Τι να κάνω ; Υποτίθεται ότι έχουμε ανεξιθρησκία και ελευθερία θρησκευτικού δικαιώματος. Δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος τέτοιας παρέμβασης.