έχασα και ξαναπήρα πολλά κιλά
Γεια σας!!
Είμαι η Mara.Z που έγραφα πολύ πιο παλιά στο φόρουμ αλλά ξέχασα τον κωδικό και έκανα επανεγγραφή με σχεδόν όμοιο Nickname.
Ως το 2016 είχα χάσει με καθημερινό γυμναστήριο, χορό και αθλήματα σχεδόν 20 κιλά. Από 72 κιλά που ήταν το τοπ μου, είχα φτάσει στα 55 με γράμμωση!! Είμαι, 1.62 και τώρα 46 ετών.
Το 2017, επειδή συνέβησαν διάφορα γεγονότα, ειδικά ένιωθα το μυαλό μου τελείως διασκορπισμένο, ξεκίνησα αντικαταθλιπτική αγωγή με σερτραλιν και welbutrin. Το 2018 έχασα και τον τελευταίο δικό μου άνθρωπο και καθότι έμεινα μόνη, αποφάσισα να φύγω στο εξωτερικό. Πριν επέλθει ξαφνικά ο θάνατος του δικού μου ανθρωπου ήμουν 62, σε μερικούς μήνες έφτασα τα 72. Στην ξένη χώρα πιέστηκα πάρα πολύ να τα βγάλω πέρα, έκανα σπουδές στα αγγλικά με υποτροφία, παράλληλα έψαχνα δουλειά κλπ. Και συνέχιζα την αγωγή. Στα 2 χρόνια εν μέσω κόβιντ ξεκίνησα να δουλεύω σε μια δουλειά που δεν μου άρεσε καθόλου, πιέστηκα υπερβολικά πάρα πολύ, αναγκάστηκα να κόψω την αγωγή γιατί έκλειναν τα μάτια μου κατά τις 4 το απόγευμα και εγώ έπρεπε να δουλεύω ως τις 6. Εμεινα σε αυτή την δουλειά για 2 χρόνια και πέρσυ ξεκίνησα νέες σπουδές για επαγγελματικό δίπλωμα στη γλώσσα της χώρας που βρίσκομαι. Για επαγγελματικό δίπλωμα μπας και βρω μια δουλειά της προκοπής μιας και λέω να μείνω εδώ ως τη σύνταξη.
Το πρόβλημα είναι ότι απο την υπερβολική πίεση έχω φτάσει τα 80 κιλά τώρα και δεν μου αρέσω καθόλου. Εχω συνδρομή σε γυμναστήριο, την πληρώνω και δεν πάω. Το πολυ πολυ μια φορά το μήνα που δεν κάνει τίποτα...και επειδή κάθομαι πολλές ώρες πάνω από τον υπολογιστή, είναι πανεύκολο να χαλαρώνω και να τρώω μισό κιλό παγωτό ή μια ολόκληρη σοκολατόπιτα ή μια πίτσα. Κουράζομαι πανεύκολα, σχέση δεν έχω παρότι προσπάθησα αλλά τα κιλά τα παίρνω πολύ άσχημα στο πρόσωπο και σχεδόν παραμορφώνομαι...
Εχω διάγνωση OCD με στοιχεία κατάθλιψης.
Να φτιάξω πρόγραμμα διατροφής ξέρω επειδή παλιότερα είχα ασχοληθεί και διαβάσει πάρα πολύ. Το κίνητρο μου λείπει και η χαλαρότητα-ξεκούραση...γιατί αρκετά πιέζομαι να τα καταφέρω σε άλλους τομείς, και στην ξεκούρασή μου πάλι θα ζορίζομαι???
Δεν ξέρω τί θα με συμβουλευατε, εγώ η ίδια δεν ξέρω τι να πω στον εαυτό μου. Απλά να το συζητήσω για να νιώσω ότι γίνομαι κατανοητή...