Στερητικά Διακοπής Αγχολυτικών.
Καλησπέρα στο forum. Μια μικρή περιγραφή μέχρι να φτάσω στην ερώτησή μου. Πριν 2 χρόνια διαγνώστικα αρχικά με αγχώδη διαταραχή (είχα κάποιες κρίσεις πανικού) , στη συνέχεια με κατάθλιψη, μετα με διπολική, και τελος με συναισθηματική διαταραχή. Έχω νοσηλευτεί 3 φορές. Το αποτέλεσμα; Να με μπουκώσουν χάπια. Έφτασα σε σημείο να μη νιώθω τίποτα (ζόμπι) , να φοβάμαι τα πάντα, μια βόλτα για καφέ, την εργασία και πολλά άλλα. Μου έχουν δώσει ότι φάρμακο μπορείτε να φανταστείτε. Όλα είχαν παρενέργειες. Τελευταίο μιξ χαπιών ήταν το εξής : 1) Ταβορ 2) μινιτραν 3) reagila και κατι αντιψυχωτικά που δεν θυμαμαι πως τα λενε. Η γιατρος μου απο τη μια μου ελεγε πως δεν εχω τιποτα, και απο την αλλη με μπουκωνε. Αποφασισα λοιπον να τα σταματησω. Πρωτα εφυγαν το reagila και τα αντιψυχωτικα παντα σε συννενοηση μαζι της. Οταν εφτασε η στιγμη για τα τελευταια 2, ταβορ και μινιτραν, δεν μου τα εκοβε. Πραγματικα ημουν ενταξει, ουτε κρισεις, ουτε στεναχωριες ουτε τιποτα. Εχουν καποιο κερδος απο αυτο; Δεν γνωριζω. Τα παραπάνω με έκαναν να σιχαθώ οποιαδήποτε επαφη με ψυχίατρο. Εχω αλλάξει πολλους σε αυτό το διαστημα. Αποφασισα λοιπον να τα σταματήσω μόνος μου πολύ πολύ σταδιακα. Το μινιτραν εφυγε πολυ γρήγορα χωρις καποια παρενεργεια. Μου εμεινε τωρα το ταβορ. Επαιρνα 3 χαπια τη μερα των 2.5mg. Το μείωσα στα 2, μετα στο 1, μετα στο μισο, και τωρα 1/4. Καθε εναλλαγη κρατουσε περιπου 3 εβδομαδες μεχρι να προχωρησω στην επομενη μειωση. Φτανουμε στο παρον. Είμαι περιπου 2 εβδομαδες με 1/4 και την τελευταια εβδομαδα, βιωνω τα λεγομενα στερητικα. Αγχος, ζαλαδα, τρεμουλο, δεν μπορω να συγκεντρωθω, εξαντληση, θολουρα, ασχημο υπνο, ημικρανιες, και τελος μεγαλο προβλημα με τη μνημη μου. Έχω κανει σημαντικα βηματα στη ζωη μου, εχω προχωρησει με δουλειες, εχω επιστρεψει στις ασχολιες και τα χομπυ μου κλπ. Δε θελω σε καμια περιπτωση να ξαναπεσω. Οι ερωτησεις μου ειναι : Είναι οντως στερητικα τα παραπάνω; Πόσο διαρκούν; Ευχαριστω ! :)